Η Eurobank Equities και ο επικεφαλής ανάλυσης Σταμάτης Δραζιώτης αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 5,7 ευρώ από 5,45 ευρώ πριν με τη σύσταση σε «αγορά» (buy).

«Οι μετοχές έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τα μέσα του 2023 από μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής επιβράδυνσης των μεγεθών στο β’ εξάμηνο πέρυσι, την υποτονική αποτίμηση που συνδέεται με την εταιρεία ακινήτων (REIC) μετά την ΙΡΟ, το επίπεδο πολυπλοκότητας, καθώς η εταιρεία ακινήτων επεκτείνεται (ένταση κεφαλαίου, αυξανόμενη μόχλευση), το dilution στα κέρδη από την αύξηση της συμμετοχής της μειοψηφίας στα κέρδη και την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων (που σχετίζονται με την REIC).

1

Παρόλο που παραμένει κάποια βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα όσον αφορά την έκταση της αύξησης των κερδών, καθώς αυτή εξαρτάται από τους όγκους και όχι από την τιμολόγηση, σε αυτά τα επίπεδα θεωρούμε ότι η μετοχή είναι επαρκώς απαλλαγμένη από τον κίνδυνο, καθώς τόσο η REIC (διαπραγμάτευση σε έκπτωση 38% περίπου επί της καθαρής αξίας) όσο και οι άλλες δραστηριότητες (διαπραγμάτευση σε 4 φορές τον δείκτη EV/EBITDAaL φέτος) υποδεικνύουν μια αρκετά ελκυστική στροφή κινδύνου-απόδοσης», εκτιμά ο επικεφαλής ανάλυσης της Eurobank Equities.

Το 2024 ξεκίνησε με πολύ ισχυρά μικτά περιθώρια κέρδους, αλλά η έκταση της θετικής λειτουργικής μόχλευσης θα φανεί στο εποχικά σημαντικό β’ εξάμηνο.

Οι λειτουργικές δραστηριότητες είχαν υψηλότερα EBITDAaL κατά 4,7 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση το α’ εξάμηνο φέτος (αύξηση περιθωρίου κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες), αλλά σαφώς θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά το β’ εξάμηνο, ιδίως στο μέτωπο των τιμών/μίγματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε τη Fourlis ως μια ιστορία “show-me”, όπου η αποενοποίηση της REIC (πιθανότατα το δ’ τρίμηνο) αποτελεί σημαντικό καταλύτη, αλλά δεν θα επισκιάσει την επιχειρησιακή εκτέλεση.

Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι αρκετά ανοδικοί και ο διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης φαίνεται εφικτός. Η διοίκηση έχει στο παρελθόν καθοδηγήσει για λιανικές πωλήσεις 750 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα, αν και το χρονοδιάγραμμα αυτού έχει σταδιακά μετατεθεί κατά 2 χρόνια, για το 2027.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος για τα έσοδα είναι 44% υψηλότερος από το 2023, που αντιστοιχεί σε στόχο για το EBIT 2,8 φορές το επίπεδο του 2023, ενδεικτικό της λειτουργικής μόχλευσης που ενσωματώνει η επιχείρηση.

«Αναμένουμε ότι οι στόχοι αυτοί θα αναθεωρηθούν υψηλότερα μετά τη συμφωνία αδειοδότησης με την Foot Locker (FL).

Οι εκτιμήσεις μας για το 2027 παραμένουν αρκετά συντηρητικές και κάτω από την προηγούμενη καθοδήγηση της διοίκησης, ακόμη και με τη συμπερίληψη της FL, καθώς ενσωματώνουμε πιο μέτρια λειτουργική μόχλευση (περιθώριο EBIT κάτω από 7% έναντι στόχου 8% της διοίκησης) δεδομένης της εξαρτώμενης από τον όγκο φύσης της ανάπτυξης, προτιμώντας να σφάλουμε στη συντηρητική πλευρά.

Ακόμα και έτσι, οι προβλέψεις μας μεταφράζονται σε ετήσια αύξηση του EBIT κατά 20% έως το 2027, μια αρκετά ελκυστική πρόταση. Κατά την άποψή μας, η συνεπής απόδοση από εδώ και στο εξής είναι απαραίτητη για να οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα στο φάσμα των αποτιμήσεων», καταλήγει ο Δραζιώτης.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: email σε πάνω από 155.000 επιχειρήσεις για την έκδοση και διαβίβαση ψηφιακών παραστατικών διακίνησης στο myDATA

Mercedes: Μειώνει τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα – Νέο πλήγμα στη γερμανική βιομηχανία

Ταξί: Μπαϊράκι σήκωσαν οι ταξιτζήδες – Με πρόσχημα ζητήματα ασφαλείας, καθυστερούν τους ελέγχους για POS