Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Citi για Jumbo: Παραμένει αγοραστής με στόχο τα €32,50 και ανοδικό περιθώριο άνω του 30%

Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

H Citi και ο Maksim Nekrasov διατηρούν την τιμή στόχο για τη Jumbo στα €32,50 με σύσταση αγορά (buy). Η αναμενόμενη απόδοση από την τιμή στόχο είναι 23,9% και η αναμενόμενη μερισματική απόδοση στο 9,1% που αθροιστικά φέρνει την αναμενόμενη συνολική απόδοση της μετοχής στο 33% μετά την ανακοίνωση των εσόδων για τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο.

«Η τιμή στόχος των 32,5 ευρώ προκύπτει με βάση τον δείκτη EV/EBITDA, εκτιμώντας ότι η μετοχή θα διαπραγματεύεται στις 9 φορές τον δείκτη το 2025 και με μικρό premium σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας και της αποτίμησης με βάση τη μεθοδολογία DCF.

Η τιμή στόχος αποτιμά τη Jumbo με δείκτη Ρ/Ε στις 14 φορές για φέτος», εξηγεί ο Nekrasov.

Οι πωλήσεις της Jumbo για τον προηγούμενο μήνα και το πρώτο εξάμηνο ήταν αυξημένες κατά 9% και 8% σε ετήσια βάση.

Η Jumbo αναμένει τώρα αύξηση των πωλήσεων της και του καθαρού κέρδους για φέτος στο χαμηλότερο άκρο της αρχικής της πρόβλεψης για αύξηση 8% με 10%, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του εξαμήνου, τις καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων και την αναβολή του ανοίγματος ενός καταστήματος στη Ρουμανία για το 2025.

«Οι εκτιμήσεις μας και οι εκτιμήσεις της αγοράς για την αύξηση των καθαρών κερδών φέτος είναι στο 7% και το 8%, αντίστοιχα, οπότε δεν βλέπουμε κάποιο ουσιαστικό μειονέκτημα στην αύξηση των κερδών σε αυτό το σημείο.

Η Jumbo επισήμανε ότι σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης των μακροοικονομικών μεγεθών η αύξηση των πωλήσεων θα μπορούσε να είναι μόλις +4% σε ετήσια βάση με την κερδοφορία στα ίδια επίπεδα.

Δεν είμαστε τόσο απαισιόδοξοι, σε αυτό το σημείο, και σημειώνουμε την καλύτερη βάση σύγκρισης για το δεύτερο εξάμηνο», εξηγεί ο αναλυτής της Citi.

Οι πωλήσεις του Ιουνίου ήταν +9% σε ετήσια βάση και +8% στο πρώτο εξάμηνο με την Ελλάδα να είναι +6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και +7% σε ετήσια βάση. Η Ρουμανία ήταν +17% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και +14% σε ετήσια βάση για το πρώτο εξάμηνο.

Η Βουλγαρία ήταν +19% σε ετήσια βάση για τον Ιούνιο και +11% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι.

Η Κύπρος ήταν +6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και +4% σε ετήσια βάση στο α’ εξάμηνο, ενώ τέλος, η Jumbo άνοιξε ένα κατάστημα μέχρι τώρα φέτος και σχεδιάζει άλλα δύο ανοίγματα καταστημάτων στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Pantelakis Securities για Jumbo: Υψηλό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή – Η αγορά υποεκτιμά τα περιθώρια EBITDA, μακροπρόθεσμα

ΕΚΤ: Η πολιτική αστάθεια επηρεάζει τα επιτόκια – Πότε προβλέπεται να μειωθούν ξανά

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε με νέα στελέχη την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού