Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Citi για Coca Cola HBC: Δεν βλέπει καταλύτες για περαιτέρω άνοδο στη μετοχή της

O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

Η Citi και ο Simon Hales εκτιμούν ότι αναμένεται αύξηση των κατευθυντήριων γραμμών από την διοίκηση της Coca Cola HBC (CCH), αλλά και πιθανόν μικρή αλλαγή στις εκτιμήσεις του consensus.

«Δεδομένης της πρόσφατης ανθεκτικότητας, η μετοχή μπορεί να παραμείνει σταθερή ή να σημειώσει μικρή πτώση και παραμένουμε με ουδέτερη σύσταση και τιμή στόχο τα 31,9 ευρώ περίπου (27,50 λίρες)», αναφέρει ο Hales.

«Τα αποτελέσματα της CCH για το β’ τρίμηνο/α’ τρίμηνο είναι μικτά. Παρόλο που οι συνολικοί όγκοι/έσοδα είναι περίπου 1% πάνω από το consensus, το EBIT ήταν εντός των προβλέψεων, ενώ το υψηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος άφησε τα EPS -4% χαμηλότερα.

Ωστόσο, η αύξηση του EBIT στο α’ εξάμηνο οφείλεται σε μια μεγάλη (+47%) επίδοση στις αναπτυσσόμενες αγορές, η οποία αντισταθμίζεται από μια αστοχία EBIT στις αναδυόμενες αγορές (-14% λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών).

Όσον αφορά το μέλλον, όπως αναμενόταν, η διοίκηση αύξησε τις οργανικές προβλέψεις για το 2024 και αναμένει τώρα αύξηση των εσόδων κατά 8%-12% (προηγουμένως 6-7%) και οργανική αύξηση του EBIT κατά 7%-12% (προηγουμένως +3% έως +9%).

Με τη συναίνεση να είναι ήδη στο +10,2% και +10,1% αντίστοιχα, δεν αναμένουμε μεγάλη αλλαγή στις οργανικές εκτιμήσεις της συναίνεσης για το έτος σε αυτό το στάδιο», υπογραμμίζει η Citi.

Την ίδια στιγμή, η Citi επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για την CCH για να αντικατοπτρίσει τα μικτά αποτελέσματα του β’ τριμήνου/α’ εξαμήνου και την αυξημένη οργανική καθοδήγηση για το οικονομικό έτος.

«Η δυναμική των συναλλαγών του β’ τριμήνου ήταν ελαφρώς καλύτερη από την αναμενόμενη, υποστηριζόμενη από τον σταθερό όγκο των αναπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών και τις σταθερές τάσεις των εσόδων στις αναδυόμενες/αναπτυσσόμενες αγορές.

Όσον αφορά το μέλλον, η ροή από αυτούς τους παράγοντες, σε συνδυασμό με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στο γ’ τρίμηνο, θα πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2024 παρά τις αντιξοότητες από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο Bambi στη Σερβία τον Ιούνιο.

Ως αποτέλεσμα, προβλέπουμε τώρα για φέτος +11,7% στα έσοδα, στο άνω άκρο του νέου εύρους καθοδήγησης 8-12%. Στο EBIT, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και η αποτίμηση των στοιχείων του ισολογισμού σε ξένο νόμισμα επιβάρυναν την απόδοση του α’ εξαμήνου, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από την ισχυρή λειτουργική μόχλευση των αναπτυσσόμενων αγορών.

Αναμένουμε ότι η τελευταία τάση θα συνεχιστεί το β’ εξάμηνο, αφήνοντας το οργανικό EBIT για το 2024 στο +10,4% (καθοδήγηση +7% έως +12%).

Ένα ελαφρώς χειρότερο σκηνικό χρηματοοικονομικού κόστους (που σχετίζεται με το συναλλαγματικό ισοζύγιο) αντισταθμίζεται από το καλύτερο πεδίο εφαρμογής, ώστε να αφήσει τις εκτιμήσεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή σε γενικές γραμμές αμετάβλητες», καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

Διαβάστε επίσης:

Pantelakis Securities για Jumbo: Εξαιρετικό σημείο εισόδου για τη μετοχή

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ

AXIA για ΟΤΕ: Η μετοχή είναι φθηνή σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες