Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μια συνεδρίαση πριν το κλείσιμο ενός καταστροφικού Αυγούστου

Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη καθώς οι ανησυχίες γύρω από το Brexit και τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση επανήλθαν δριμύτερες, την ώρα που το αργεντίνικο πέσο και η τουρκική λίρα παρέσυραν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών σε νέα πτώση.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία γύρω από τον προϋπολογισμό που θα καταθέσει η νέα ιταλική κυβέρνηση – στον απόηχο της κόντρας της με την ΕΕ για τους μετανάστες του πλοίου  Diciotti και τις απειλές για βέτο στη συνεισφορά της χώρας στον προϋπολογισμό της Ένωσης – έφερε νέα  ανησυχία στην αγορά της Ιταλίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,32% στις 385,36 μονάδες. Με μια συνεδρίαση να απομένει για να ολοκληρωθεί ο μήνας, ο Αύγουστος αναμένεται πως θα κλείσει με πτώση στην χειρότερη επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο.

Στη Γερμανία ο DAX υποχώρησε κατά 0,54% στις 12.494,24 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,42% στις 5.478,06 μονάδες, ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 έκλεισε στο -0,62% και τις 7.516,03 μονάδες, ετοιμάζοντας να κλείσει τον χειρότερο μήνα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από τις μετοχές, ξεχώρισε η πτώση της GAM  κατά -10,83% καθώς οι αναλυτές της Credit Suisse μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για κέρδη ανά μετοχή. Με πτώση 7,07% έκλεισε η μετοχή της Air France-KLM εν μέσω εργασιακών διαμαρτυριών.