• ΑΓΟΡΕΣ

    Με οριακές απώλεις άνοιξαν οι ευρωαγορές


    Με οριακές απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με έναν επιπλέον φόβο να προστίθεται στο ήδη βαρύ κλίμα που έχει οδηγήσει τις ευρωαγορές αρκετά χαμηλότερα από τις αρχές του μήνα, καθώς στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Trump απειλεί να ασκήσει βέτο στη χρηματοδότηση ομοσπονδιακών υπηρεσιών, διότι δεν περιλαμβάνει προβλέψεις για τη χρηματοδότηση ανέγερσης τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

    Το βράδυ της Πέμπτης η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ένα νομοσχέδιο με σχετικές προβλέψεις ύψους 5,7 δισεκατ. δολαρίων, το οποίο όμως δεν αναμένεται να περαστεί και από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν μικρή πλειοψηφία. Η διορία της ψήφισης  του προυπολογισμού λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, και σε περίπτωση που δεν εγκριθεί από τον Trump, θα παραλύσουν εννέα ομοσπονδιακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

    Η πτώση στις ευρωαγορές διατηρείται προς το παρόν σε περιορισμένα επίπεδα, με τον DAX να σημειώνει απώλειες -0,41%, τον CAC 40 στο -0,59%, τον ΜΙΒ στο -0,88% και τον Eurostoxx 50 στο -0,72%. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 6708,75 μονάδες. Χθες η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τις προβλέψεις της για τη μεγέθυνση της βρετανικής οικονομίας κατά το 4ο τρίμηνο του 2018 από 0,30% στο 0,20% καθώς και της συνολική της πρόβλεψη για το 2019, ενώ άφησε το επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,75%.



    ΣΧΟΛΙΑ