Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street, εβδομαδιαία κέρδη 2,3% για τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Οι επενδυτές προβληματίστηκαν από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε στις ΗΠΑ την Πέμπτη. Από την άλλη, η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με την πιο αργή ανάκαμψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες πιέσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας. Όλα αυτά την ώρα που οι ανακοινώσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο βρίσκονται σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας την επίδραση του lockdown στις μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Παράλληλα οι επενδυτές απογοητεύτηκαν με τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούλιο στις 73,2 μονάδες από τις 78,1 μονάδες τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα, έστρεψαν τα βλέμματά τους και προς την Ευρώπη και τη συνάντηση των αρχηγών κρατών της ΕΕ με κύριο θέμα συζήτησης το Ταμείο Ανάκαμψης, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 26.671,95 μονάδες με απώλειες -0,23% ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 3.224,73 με κέρδη 0,28%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 10.503,19 μονάδες με κέρδη 0,28%.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,3%, ο S&P 500 με κέρδη 1,3%, ενώ ο Nasdaq με απώλειες 1,1%.

Από τις μετοχές ξεχώρισε η πτώση 6,52% της μετοχής του Netflix καθώς τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο που παρουσίασε την Πέμπτη δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους επενδυτές, παρά την αύξηση κατά 10 εκατ. συνδρομητές που κατέγραψε στο ίδιο διάστημα.