Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με μικρές μεταβολές κινείται η Ασία

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας σήμερα, καθώς οι επενδυτές “χωνεύουν” την είδηση της κράτησης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei. Στη σημερινή ψυχραιμία συνεισφέρει ενδεχομένως και η μεγάλη ανατροπή που κατάφεραν να κάνουν οι αμερικανικοί δείκτες κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση, υποκινούμενοι από την υπόθεση ότι η Fed εξετάζει το ενδεχόμενο να σηματοδοτήσει μία στάση αναμονής κατά τη συνάντηση των αξιωματούχων της τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal. Στην περίπτωση αυτή, θα επιβραδυνθεί ο επιθετικός ρυθμός αύξησης των επιτοκίων τον οποίο έχει προαναγγείλει ο Πρόεδρός της Jay Powell και που αποτελεί, στο μυαλό των επενδυτών, ένα επιπλέον ρίσκο για τις αγορές.

Στη Σαγκάη ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις κάτω του 0,5% καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά στις 2605,89 μονάδες (+0,03%). Με μικρές μεταβολές κινείται και ο Hang Seng, που σημείωνε οριακή μεταβολή +0,01% μία ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης.

Παρά την καλύτερη εικόνα που εμφάνισε ο τεχνολογικός κλάδος στην ευρύτερη ζώνη, οι ενεργειακοί τίτλοι παρέμειναν “υποτονικοί”, καθώς η ανακοίνωση του OPEC ότι θα καθυστερήσει την τελική του απόφαση για την ακριβή μείωση παραγωγής εν αναμονή της στήριξης της Ρωσίας, πίεσε επιπλέον την τιμή του πετρελαίου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,82%, ο Kospi έκλεισε στο +0,34% και στην Ινδία ο Sensex κινείται με κέρδη +0,50%.

Στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με κέρδη 0,42%.