Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αισιοδοξία για συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς οι τελευταίες αναφορές γύρω από το Brexit εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ σκέφτεται να προσφέρει στην Βρετανία μετά το Brexit μια ξεχωριστή εμπορική συμφωνία συνεργασίας, τέτοια που δεν έχει υπάρξει ποτέ για καμία άλλη τρίτη χώρα. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στη Βρετανία, η οποία αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, να αποφύγει ένα «Brexit χωρίς συμφωνία», το οποίο θα είχε επιπτώσεις στην βρετανική οικονομία.

Πάντως η είδηση αυτή έφερε ενδυνάμωση της λίρας στο υψηλότερο της επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου, κάτι που έπληξε τις βρετανικές μετοχές με τον FTSE 100 να κλείνει με απώλειες 0,71% στις 7.563,21 μονάδες.

Αντίθετα ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 386,58 μονάδες, στην τρίτη ανοδική συνεδρίαση στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 12.561 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,3% και τις 5.501 μονάδες. Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 20.760,07 μονάδες με άνοδο 0,68%, ενώ αντίθετα στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχώρησε στις 9.569,50 μονάδες, με πτώση 0,39%.

Στις επιχειρήσεις, ξεχώρισε η πτώση της μετοχής της Inditex (-5,66%), της ιδιοκτήτριας της αλυσίδας Zara, έπειτα από την αρνητική έκθεση της Morgan Stanley η οποία μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής από τα 26 στα 21 ευρώ.

Στον αντίποδα, η HSBC αναβάθμισε τo outlook σε «buy», οδηγώντας τη μετοχή της στο +4,22%.