Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street, βρίσκοντας στήριξη στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street Dow Jones

Με κέρδη άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν τη Δευτέρα σε θετικό πρόσημο, χάρη στις τεχνολογικές μετοχές καθώς και τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η αγορά πήρε ώθηση και από τον κλάδο της ενέργειας, στον απόηχο της επαναφοράς των κυρώσεων στο Ιράν, κάτι που οδήγησε σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου.  Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,8% επιστρέφοντας στα 69,01 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ανησυχία για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένει, καθώς το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στην επιβολή δασμών παρά τις απειλές του Πεκίνου για αντίποινα. Ωστόσο, τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά κέρδη που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως τη δημοσιότητας, κατάφεραν να ανατρέψουν το κλίμα ανησυχίας.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.502,18 μονάδες, με άνοδο 0,16%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.850,40 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,35% ενώ ο Nasdaq στις 7.859,68 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,61%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 7 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος.