Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με ήπια κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές

Μικτή εικόνα επικρατεί στους δείκτες της Ευρώπης λίγη ώρα μετά την εκκίνηση των συνεδριάσεων. Οι αγορές της Ασίας έκλεισαν υψηλότερα υποκινούμενοι από νέα σημάδια βελτίωσης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Αμερικής, αφού ο Υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ότι, εντός του μήνα, αναμένεται στην Ουάσινγκτον η επίσκεψη του υψηλόβαθμου οικονομικού συμβούλου Liu He, ώστε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν σε ανώτερο επίπεδο.

Στη θετική εικόνα της Ασίας βοήθησε και το χθεσινοβραδινό κλείσιμο των αμερικανικών δεικτών, που αν και μακριά από τα υψηλά ημέρας τους, κατάφεραν να προσθέσουν κέρδη της τάξης του 0,50%, ερμηνεύοντας ως θετικά τα σχόλια του Προέδρου της Fed για “υπομονή και προσοχή” όσον αφορά τις επόμενες αυξήσεις του επιτοκίου. O Powell εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ.

Ο DAX κινείται με οριακά κέρδη +0,13%, ο CAC 40 είναι στο +0,22%, ο ΜΙΒ στο +0,30% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με προβάδισμα +0,56%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από το μέτωπο του Brexit, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία προγραμματισμένης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από  την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες στο Λονδίνο, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Shinzo Abe, δήλωσε τη στήριξή του προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Theresa May, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η χώρα θα καταφέρει να αποφύγει ένα no-deal Brexit, περιγράφοντας ως καλοδεχούμενη τη συμφωνία που έχει σχεδιάσει η May με τις Βρυξέλλες.

Τέλος, βάσει των πρακτικών της ΕΚΤ από τη συνάντηση του Δεκεμβρίου που δημοσιοποιήθηκαν χθες, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής της ευρωζώνης πρότειναν να επανεξετάσουν την αναχρηματοδότηση τραπεζών, μέσω φθηνών πολυετών δανείων.