• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ήπια άνοδο έκλεισε η Wall Street, λίγες ώρες πριν την ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ

    Wall Street Dow Jones


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν τελικά τη Δευτέρα οι αγορές της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

    Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν ο μόνιμος και διαρκής μηχανισμός διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος,όπως επενδύσεις. Μάλιστα οι ΗΠΑ είχαν ετοιμάσει και ένα εναλλακτικό σχέδιο,  για μια πιθανή δεύτερη ημέρα συνομιλιών, ανάλογα με την τροπή που θα λάβουν οι συνομιλίες των δύο ηγετών. Ωστόσο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έθεσε την τελευταία στιγμή προθεσμία ολοκλήρωσης της συνόδου την Τρίτη, εξέλιξη που επηρέασε αρνητικά το τελικό κλείσιμο της Wall Street.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.322,31 μονάδες, με άνοδο 0,02%, ο S&P 500 στις  2.782,00 μονάδες με άνοδο 0,11% και ο  Νasdaq στις 7.659,93 μονάδες, με άνοδο 0,19%.

    Πέρα από τη σύνοδο στη Σιγκαπούρη, οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Fed για μια πιθανή νέα άνοδο των επιτοκίων. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη η ΕΚΤ αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με την σύσφιξη της οικονομικής της πολιτικής



    ΣΧΟΛΙΑ