Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Στις ΗΠΑ στράφηκε ξανά το βλέμμα των επενδυτών

Ισχυρές πιέσεις γνώρισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με πτώση υπό τη συνεχιζόμενη ανησυχία που προκαλεί ο «εμπορικός πόλεμος» που κηρύχθηκε με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, το κλίμα επιβάρυνε το τεχνολογικό sell off στη Wall Street, αλλά και η επικείμενες ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από την κατάρρευση της μετοχής της  βρετανικής Micro Focus International PLC. Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού προειδοποίησε για το outlook και ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε ο CEO της, με την μετοχή της να καταρρέει κατά 46%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,07% στις 373,68 μονάδες, με σχεδόν όλους του κλάδους τους να κινούνται πτωτικά.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,39% στις 12.217 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,13% στις 5.222 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,69% στις 7.042 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,98% ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε κατά 0,99%.