• ΑΓΟΡΕΣ

    Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ


    Με προβληματισμό αντιμετώπισαν την ιστορική συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόνταλντ Τραμπ οι αγορές της Ευρώπης, με τα χρηματιστήρια να κλείνουν με ήπια πτώση την Τρίτη, λόγω κυρίως της έλλειψης ενημέρωσης για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,11% στις 387,53 μονάδες, με τις μετοχές των κλάδων της ενέργειας και των πρώτων υλών να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

    Στο Λονδίνο ο FTSE υποχώρησε κατά 0,73% στις 7.708,69 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,38% στις 5.453,37 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,02% στις 12.842,30 μονάδες.

    Αντίθετα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύθηκαν 0,15% και 0,16% αντίστοιχα.

    Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν πως τα χρηματιστήρια ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με ισχυρά κέρδη για να υποχωρήσουν σταδιακά μέσα στην ημέρα, καθώς η μη διευκρίνηση των όρων της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας ως προς την αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου έφερε αντιδράσεις.

    Πέρα από τα γεωπολιτικά, οι επενδυτές στρέφονται στις ανακοινώσεις των Κεντρικών Τραπεζών. Τα στελέχη της Federal Reserve συναντούνται σήμερα, με τους επενδυτές να αναμένουν μια αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη.  Την Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ενώ την παρασκευή θα ανακοινωθεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει την αναθεωρημένη της πολιτική.



    ΣΧΟΛΙΑ