• ΑΓΟΡΕΣ

    Μαζικές αγορές ξένων στην Πειραιώς, ο επίμονος πωλητής του ΟΤΕ και η τράπεζα που μπήκε στην πρώτη τριάδα των κεφαλαιοποιήσεων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς, Φωκίων Καραβίας, Εurobank

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς, Φωκίων Καραβίας, Εurobank


    Μόλις πέντε πτωτικές συνεδριάσεις μετράει η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,66   από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και σταθεροποίηση πάνω από τα 3 ευρώ από τις 30 Ιουνίου και μέχρι και χθες.

    Το ενδιαφέρον είναι σφοδρό με το χαρτί να απογειώνεται 146% από την αρχή της χρονιάς και με την κεφαλαιοποίηση να αγγίζει τα 4,4 δις. ευρώ.

    Από χθες, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την είσοδο της μετοχής αυτή τη φορά στον MSCI.

    Από χθες μέχρι και τις 28/7 είναι η περίοδος που ο MSCI θα επιλέξει δύο τυχαίες ημερομηνίες για να ελέγξει τις κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών που πρόκειται να εντάξει ή να θέσει εκτός MSCI.

    Oι προϋποθέσεις συντρέχουν απόλυτα για την ένταξη της Πειραιώς στον εν λόγω δείκτη με ανοιχτό το ενδεχόμενο, ποια εταιρεία θα κληθεί να αντικαταστήσει.

    Χθες οι αγορές ήταν εστιασμένες στη μετοχή της τράπεζας.

    Πάνω από 7 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στη μετοχή, όταν μέχρι τις 14.00 χθες το μεσημέρι είχαν διακινηθεί σχεδόν 2,5 εκατ., όταν στην πτωτική συνεδρίαση της Δευτέρας είχαν αλλάξει χέρια 2,1 εκατ. κομμάτια…

    Η είσοδος της Πειραιώς στον MSCI δημιουργεί κλίμα και για τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

    Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι οι επόμενες μέρες και μέχρι τις αρχές Αυγούστου είναι οι δύο εβδομάδες των τραπεζών.

    Την Πέμπτη, η γενική συνέλευση της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,12 , μεταξύ άλλων, καλείται να εγκρίνει το  buy back των μετοχών για το 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα και με εύρος τιμής μεταξύ 1,10 – 1,90 ευρώ.

    Στις 27/7 συγκαλείται η τακτική γενική συνέλευση της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,62 και μία μέρα μετά της Εθνικής, ενώ λίγες μέρες μετά είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ά 6μήνου και β’ 3μήνου εκ μέρους των τραπεζών.

    Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί στην αγορά για την μετοχή του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,22% 13,51 .

    Μεγάλος όγκος και χθες για τη μετοχή του Οργανισμού με περισσότερα από 616 χιλιάδες κομμάτια και την μετοχή να χάνει σχεδόν 3% από την αρχή της χρονιάς, με βάση το χθεσινό κλείσιμο στα 14,16 ευρώ.

    Πληροφορίες από τις χρηματιστηριακές εταιρείες αναφέρουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος ξένος πωλητής, οι πωλήσεις του οποίου δεν δείχνουν να έχουν ολοκληρωθεί.

    Ταυτόχρονα έχει περάσει στην τρίτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων με δεύτερη πια την Eurobank, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας διαμορφώνεται σε 6,046 δις. ευρώ.

    Mετά από χρόνια τράπεζα κοσμεί την τριάδα των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών του ελληνικού χρηματιστηρίου.

    H Εurobank Equities υποβάθμισε προσφάτως την μετοχή σε hold με τιμή στόχο τα 15,7 ευρώ τη στιγμή που ο Οργανισμός τρέχει και την νομική συγχώνευση με την Cosmote πετυχαίνοντας περαιτέρω οικονομίες κλίμακος.

    Διαβάστε επίσης

    DBRS στο mononews: Ποια είναι τα τρία κλειδιά για την επενδυτική βαθμίδα

    Lamda Development: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €215.151

    Lavipharm: €120 εκατ. κεφαλαιοποίηση και στόχος για EBITDA 20 εκατ. το 2026!



    ΣΧΟΛΙΑ