• ΑΓΟΡΕΣ

    Μάχη χαρακωμάτων στις 830 μονάδες – Βγαίνει αντίδραση σε Alpha, ΕΤΕ και Eurobank

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Αναλαμπές με τάση να προκύψει θετικό πρόσημο, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, παρουσιάζονται στο ταμπλό.

    Τα μάτια και η προσοχή της αγοράς παραμένουν πάνω από τον τραπεζικό κλάδο και ειδικά στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74.

    Η μετοχή βρίσκεται πλέον να κάνει πράξεις κάτω και από τα 50 λεπτά. Παρά τις νέες διευκρινίσεις που υπήρξαν το βράδυ της Παρασκευής για προνομιακή συμμετοχή των παλαιών μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου, φαίνεται ότι οι επενδυτές διατηρούν τις αμφιβολίες και την επιφυλακτικότητά τους σε μία τελείως κοντινή προσέγγιση, αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα μετά την αύξηση κεφαλαίου, η οποία θα αφορά σε μία νέα, καθαρή και εξυγιασμένη τράπεζα. Ως αυτή την ώρα πάνω από 2,9 εκατ. μετοχές έχουν αλλάξει χέρια, καθώς με επιμονή βγαίνουν αγοραστές που σκουπίζουν την προσφορά.

    Από εκεί και πέρα τα μάτια της αγοράς είναι εστιασμένα και στα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά, καθώς Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 και Εθνική ΕΤΕ 0% 7,87 ανακοινώνουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα (Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα).

    Σημειωτέον ότι η μετοχή της Alpha αντιδρά με κέρδη πάνω από 1%, με τα 90 λεπτά να αποτελούν το φρένο στην τριήμερη πτώση της περασμένης εβδομάδας.

    Αγορές βγαίνουν ακόμα, σε μία προσπάθεια ανατροπής του άσχημου κλίματος και βεβαίως κόντρα στο κλίμα που εκδηλώνεται για μία ακόμα μέρα στην Ευρώπη, σε Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60, ΕΛΠΕ, Εθνική, Eurobank, ΕΧΑΕ, Μότορ Όιλ, που μετά την έκδοση της Παρασκευής «τρέχει» με άνοδο 1,8%, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

    Στον αντίποδα, παρά τις απώλειες στην Πειραιώς, που πραγματοποιεί πράξεις κάτω από τα 50 λεπτά, πιέσεις βγαίνουν στον ΟΤΕ, στα 13,32 ευρώ, στον ΟΠΑΠ, στα 11,31, στο Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 που πλέον έχασε και τα 15 ευρώ, την ΔΕΗ, που υποχωρεί στα 9,15, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 9,24, Βιοχάλκο στα 4,31 και Aegean στα 5,44 ευρώ και απώλειες 3,7%.

    Πάντως, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το A’ 3μήνου και οι αγορές αντί να προεξοφλούν την ημέρα που φέρνει πιο κοντά το τέλος της πανδημίας, βυθίζονται στο κόκκινο, ως αποτέλεσμα του νέου κλεισίματος των οικονομιών (κυρίως σε Γαλλία και Γερμανία).

    Διαβάστε επίσης:

    Διακόπηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης – Βουτιά του Γενικού Δείκτη

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

    Τράπεζα Πειραιώς: Το story της «καθαρής» τράπεζας, ο πόνος των μετόχων και οι τιμές που θέλουν τα funds για την ΑΜΚ



    ΣΧΟΛΙΑ