• ΑΓΟΡΕΣ

    Κυνηγώντας το rebound της ΔΕΗ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης

    Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης


    Με απώλειες 19,47% τρέχει στο β’ 3μηνο η ΔΕΗ, εξέλιξη που ασφαλώς προβληματίζει τόσο τη διοίκηση της επιχείρησης, όσο και τους ξένους διαχειριστές που έχουν τοποθετηθεί στη μετοχή.

    Ένα από τα  play της αγοράς είναι ότι η Επιχείρηση έχει την ευκαιρία να διορθώσει την χρηματιστηριακή της εικόνα στον τελευταίο μήνα του β’ τριμήνου που ξεκινάει σήμερα, τον Ιούνιο. Η AXIA, για παράδειγμα, διατηρεί τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της ΔΕΗ, θέτοντας τα 15,1 ευρώ ως  τιμή – στόχο (6,39 ευρώ το χθεσινό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών), παρά τα αδύναμα, όπως χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του ά 3μήνου. Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΗ επαναλαμβάνει τον στόχο για διατήρηση του επαναλαμβανόμενου EBITDA στα ίδια επίπεδα με το 2021, ενώ αναφορικά με τις εισπράξεις, η διοίκηση κάνει λόγο για αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφελών της τάξης του 6% έως 7% επί των εσόδων από τους λογαριασμούς ρεύματος (από 5% το προηγούμενο τρίμηνο).

    «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες σ’ αυτή την περίοδο έντονης μεταβλητότητας. Έτσι, υπογραμμίζουμε την πεποίθηση της διοίκησης ότι θα καταφέρει να διατηρήσει την κερδοφορία στα ίδια επίπεδα με πέρυσι» αναφέρει η AXIA.

    Χθες, αν και δεν ήταν αναμενόμενο η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 κατάφερε να εξασφαλίσει νέες καθαρές τοποθετήσεις στη μετοχή της της τάξης του 1 εκατ. τεμαχίων με τον συνολικό της τζίρο μέσα στη συνεδρίαση να ξεπερνάει τα 10,6 εκατ. ευρώ. Κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν ότι πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κίνηση που συνδέεται αφενός με την εμπιστοσύνη των ξένων στη μετοχή από την άλλη αναδεικνύει την επενδυτική ευκαιρία στα τρέχοντα επίπεδα, με το  p/e της Επιχείρησης να διαμορφώνεται κάτω από 10 και το p/bv σε 0,48.

    Ακόμα και μια σειρά από  funds που βγαίνουν πωλητές, όπως το Lansdowne δεν αποχωρούν διότι χάνουν, όταν είναι γνωστό στην αγορά ότι το εν λόγω βρίσκεται στη μετοχή χρόνια πριν και με μέση τιμή κτήσης μπορεί και κάτω από τα 6 ευρώ. Μάλιστα, το  Lansdowne έχει πάρει απόφαση να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την μείωση τον εκμηδενισμό της θέσης του στον ΟΛΠ ΟΛΠ 1,50% 27,10 , αλλά και στο Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 , αλλά και από τον σχεδόν μηδενισμό της ανοικτής θέσης που είχε στην Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68  .

    Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τους χρηματιστές που παρακολουθούν τη μετοχή είναι ότι θα επιχειρηθεί από την αγορά βελτίωσης της τεχνικής εικόνας της μετοχής ενόψει κλεισίματος όχι απλά του β’ 3μήνου, αλλά της χρονιάς που στις 30 Ιουνίου φτάνει στη μέση και μάλιστα με τις ενεργειακές τιμές στα ύψη, τον πληθωρισμό σε υψηλά 25 ετών (Ελλάδα), ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης

    Πώς οι κερδοσκόποι του Lansdowne γκρεμίζουν τις μετοχές – Όλο το παρασκήνιο και οι πληροφορίες με ΔΕΗ-Μυτιληναίο

    ΔΕΗ: Γιατί ζητά από τον Άρειο Πάγο να δικάσει τις συλλογικές αγωγές του ΙΝΚΑ για τη ρήτρα



    ΣΧΟΛΙΑ