• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις ευρωαγορές από τα νέα θετικά σχόλια στο μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας


    Ανοδικά ανοίγουν το μήνα οι ευρωαγορές, μετά και από τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν τα χρηματιστήρια της Κίνας, χάρις στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, βάσει της οποίας τετραπλασιάστηκε η στάθμιση των κινέζικων μετοχών.

    Στο μεταξύ, αισιοδοξία προκαλούν τα σχόλια του Οικονομικού Συμβούλου Larry Kudlow, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι οι εμπορικές συζητήσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, περγράφοντας ως “φανταστική” την πρόοδο που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Τα σχόλιά του έρχονται σε αντιπαράθεση με τον σκεπτικισμό που έδειξε ο εμπορικός αντιπρόσωπος Robert Lighthizer πριν από λίγες ημέρες.

    Πίσω στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα που περιβάλλει το μέτωπο του Brexit τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί, με τους αναλυτές να αμφισβητούν το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει τελικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος Μαρτίου μέ ή χωρίς συμφωνία, ή για το αν θα ακολουθήσει μια εναλλακτική λύση όπως ένα ακόμη δημοψήφισμα.

    Στο οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας, αργότερα μέσα στη συνεδρίαση αναμένονται τα στοιχεία για τους κατασκευαστικούς δείκτες PMI της Γερμανίς, Γαλλίας και Ιταλίας, καθώς και τα στοιχεία για τη γερμανική αγορά εργασίας. Εντυπωσίασαν νωρίτερα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, παρουσιάζοντας αύξηση 3,3% έναντι των προσδοκιών που βρίσκονταν στο 1,9%.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,94%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,50%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,67%, και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,68%.



    ΣΧΟΛΙΑ