Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κέρδη στη Wall Street – Η άνοδος στο πετρέλαιο εκτόξευσε τη μετοχή της Exxon Mobil

Wall Street Dow Jones

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, καθώς η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και τις επιδράσεις της στην Ευρωζώνη περιορίστηκε μετά τη νέα απόπειρα για σχηματισμό κυβέρνησης.

Έτσι οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους κυρίως στην ενέργεια και τις τιμές του πετρελαίου, το οποίο σημείωσε νέα άνοδο για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις, καθώς όπως αποκάλυψε το Reuters, o ΟΠΕΚ σκοπεύει να διατηρήσει τη μειωμένη παραγωγή τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου. Η είδηση έφερε κέρδη 2,2% στο WTI, το οποίο έκλεισε στα 68,21 δολάρια το βαρέλι και οδήγησε τη μετοχή της Exxon Mobil σε κέρδη 3,94%, τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη για τη μετοχή εδώ και 19 μήνες.

Αυτό ήταν ικανό να παρασύρει τον δείκτη Dow Jones στις 24.667,78 μονάδες, με κέρδη  1,26%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 2.724,01 μονάδες, με κέρδη 1,27%. Ο
τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.462,45 μονάδες, με κέρδη 0,89%.

Οι επενδυτές περιμένουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας για της θέσεις απασχόλησης στο σύνολο της οικονομίας, που θα γίνει γνωστή την Παρασκευή. Σύμφωνα με την Automatic Data Processing, Inc. οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν άλλες 178.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, ενώ τον Απρίλιο οι νέες θέσεις ήταν τελικά 163.000.