• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη 3,4% στη Wall Street έφεραν οι ελπίδες για γρήγορη πορεία προς την αναστροφή της καμπύλης της πανδημίας

    • NewsRoom
    Dow Jones Wall Street


    Στα κέρδη επέστρεψε η Wall Street, καθώς η ταχεία έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ δίνουν ελπίδες στους επενδυτές πως η χώρα θα βρεθεί πολύ σύντομα στην κορυφή της καμπύλης, κάτι που θα οδηγήσει και στην ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων.

    Ήδη τα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν τις 419.000, αριθμός που αναμένεται να ανέβει πολύ τις επόμενες ώρες καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες ανακοινώνουν τα στοιχεία της ημέρας. Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 14.000, με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Άντονι Φουάτσι ωστόσο να δηλώνει πως ο αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ που σχετίζονται με τον κοροναϊό είναι χαμηλότερος από ό,τι αρχικά αναμενόταν, σημειώνοντας ότι αναμένεται αναστροφή της καμπύλης μετά την τρέχουσα εβδομάδα. Πρόσθεσε, πάντως πως οι προσπάθειες ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού θα πρέπει να ενταθούν.

    Από την άλλη, ώθηση στην αγορά έδωσε η απόσυρση από τη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών του Μπέρνι Σάντερς. Ο γερουσιαστής του Βέρμοντ είχε προκαλέσει ανησυχία στην αγορά με την προχωρημένη άποψή του με την εκδοχή του προγράμματος Medicare for All που πρότεινε, η οποία θα έπρεπε να συνοδεύεται με αύξηση της φορολογίας.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι αξιωματούχοι της  Ομοσπονδιακής Τράπεζας εμφανίστηκαν εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξάπλωση της πανδημίας τον Μάρτιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισαν να μειώσουν τα επιτόκια σε δύο έκτακτες συνεδριάσεις και να στείλουν σήμα ότι θα τα αφήσουν αμετάβλητα έως ότου η οικονομία ανακάμψει.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 23.433,57 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 3,44%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόνο δύο, αυτές των Walmart (-0,13%) και
    Disney (-0,19%) κινήθηκαν ήπια αρνητικά. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της νεοεισαχθείσας στον δείκτη Raytheon Technologies (+8,26%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.749,98 μονάδες με άνοδο 3,41% ενώ ο  Nasdaq στις 8.090,90 μονάδες με κέρδη 2,58%.



    ΣΧΟΛΙΑ