Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Κατακόρυφη άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά την αιφνίδια υποβάθμιση από τη Fitch

Ιταλία

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά την αιφνίδια υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο Fitch Ratings.

Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στο «BBB-», μία βαθμίδα πάνω από την κατηγορία junk.

Η απόδοση των 10ετών τίτλων του Ιταλικού Δημοσίου αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης, στο 1,82%, διαγράφοντας μεγάλο μέρος της υποχώρησης που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της S&P να διατηρήσει το πιστοληπτικό status της χώρας ως είχε.

Η υποβάθμιση από τη Fitch, όμως, θα αναζωπυρώσει για μία ακόμη φορά το σενάριο της πιθανής απώλειας μέσα στους επόμενους μήνες της επενδυτικής βαθμίδας από την Ιταλία, εφόσον η κρίση συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην οικονομία της χώρας και το ερχόμενο έτος.

Να σημειωθεί ότι η χρονική στιγμή της υποβάθμισης αιφνιδίασε πολλούς επενδυτές, καθώς η Fitch ήταν προγραμματισμένο να προχωρήσει στην επόμενη αξιολόγησή της στις 10 Ιουλίου.