• ΑΓΟΡΕΣ

    Καύσωνας στο Χρηματιστήριο: H Aegean εισηγείται μέχρι €20 buy back και η Alpha μέχρι €3

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ευτύχιος Βασιλάκης (Aegean Airlines) - Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)

    Ευτύχιος Βασιλάκης (Aegean Airlines) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)


    Εβδομάδα με κρίσιμες ημερομηνίες και σημεία αναφοράς τέτοια, που ενδεχομένως διατηρήσουν αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι αυτή που διανύουμε.

    Μία πρώτη γεύση ήρθε χθες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Entersoft ΕΝΤΕΡ 0% 8,01 που ανακοίνωσε +52% στα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο, με την αγορά να εστιάζει από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

    Την Τετάρτη λοιπόν, 26 Ιουλίου στις 15.00 το μεσημέρι συγκαλείται η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Aegean, μετοχή που ήδη εδώ και 19 συνεδριάσεις και συγκεκριμένα από τις 27 Ιουνίου μέχρι και χθες έχει δώσει μόλις τρία αρνητικά κλεισίματα, με το χαρτί να γράφει ιστορικό υψηλό στα 13 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 1,17 δισ. ευρώ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Ευτύχη Βασιλάκη θα προτείνει στους μετόχους να προτείνουν buy back των μετοχών μέχρι τα 20 ευρώ.

    Νούμερο ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν δεχθεί κανείς ότι η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι υπάρχει ακόμα δρόμος στο ταμπλό ως προς το πάνω εύρος της τιμής του  buy back, κάτι που άλλωστε δικαιολογείται και υποστηρίζεται απόλυτα από τα οικονομικά μεγέθη της αεροπορικής.

    Ήδη, ξένοι οίκοι έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τη μετοχή, ενώ η σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες στην Ευρώπη ευνοούν την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 ως την πιο φθηνή μετοχή.

    Τα κέρδη της Aegean από την αρχή της χρονιάς ξεπερνούν το 147%!

    Μία μέρα μετά ανακοινώνει αποτελέσματα ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 των 5,1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης πια με τιμή στόχο από τη Morgan Stanley στα 43 ευρώ, αλλά και ο Τιτάνας που έχει δει αύξηση στην κεφαλαιοποίησή του πάνω από 50% εδώ και ένα χρόνο.

    Την ίδια ημέρα, στις 27/7 συγκαλείται η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Alpha, όπου ο Βασίλης Ψάλτης κρύβει τους δικούς του άσους στο μανίκι προς τέρψη των μετόχων της τράπεζας.

    Σχεδόν 1,5 μήνα μετά το Investor Day της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 το οποίο ως γνωστόν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από την αγορά, με τη μετοχή να αγγίζει τα υψηλά του 1,63 ευρώ, η διοίκηση της τράπεζας αναμένεται να προτείνει buy back των μετοχών με ταβάνι σε τιμή σχεδόν διπλάσια από την τρέχουσα.

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το πάνω εύρος της τιμής στην επαναγορά των μετοχών θα είναι το ποσό των 3 ευρώ.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, οι διοικήσεις δύο σημαντικών εισηγμένων, της Aegean και της Alpha, ανεβάζουν τον πήχη για τις τιμές των μετοχών σε σχεδόν διπλάσια επίπεδα από τα τρέχοντας, στοιχείο που αναμένεται να φέρει, εφόσον συνεχιστεί το καλό κλίμα στην αγορά, πολλαπλάσιο ενδιαφέρον.

    Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με τη γενική συνέλευση της Εθνικής ΕΤΕ 0% 7,87 την ερχόμενη Παρασκευή.

    Η αγορά αναμένεται σε εγρήγορση μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, όπου αναμένονται και οι επιδόσεις α’ εξαμήνου και β’ 3μήνου των τραπεζών.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές κάνουν λόγο για ικανοποιητικές επιδόσεις των τραπεζών που ανακοινώνονται από τις 31 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου με τις επιμέρους εκτιμήσεις για τις κερδοφορίες β’ τριμήνου να κινούνται από 150 έως 220 εκατ. ευρώ ανάλογα την Τράπεζα και να αφορούν αμιγώς οργανική συνεισφορά.

    Η επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων από τις εκτιμήσεις θα δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην Αγορά οδηγώντας σε νέες αναθεωρήσεις τιμών/στόχων διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κοτζαμανίδης (Entersoft): Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης – Νέες εξαγορές

    Σαμ Άλτμαν: Το νέο εγχείρημα του Mr. ChatGPT στην βιομηχανία των crypto

    ΤΙΤΑΝ: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €286.663



    ΣΧΟΛΙΑ