Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

JP Morgan: Χωρίς δίχτυ ασφαλείας οι επενδυτές

Mislav Matejka, αναλυτής της JP Morgan

Mislav Matejka, αναλυτής της JP Morgan

Ο φόβος της απώλειας, το γνωστό και ως FOMO έχει κατακλύσει τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν μπει δυναμικά από την αρχή της χρονιάς στο ράλι των αμερικανικών δεικτών. Η αυτοπεποίθηση για μία παρατεταμένη ανάκαμψη έχει ανησυχήσει τους αναλυτές της JP Morgan, κυρίως για τους επενδυτές που επιμένουν στις αμερικανικές μετοχές.

«Δεν υπάρχει πλέον δίχτυ ασφαλείας για τους επενδυτές και το FOMO είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Mislav Matejka.

Αν και ο αναλυτής δεν προβλέπει πτωτικές τάσεις, παρά τις πιέσεις που δέχονται παραδοσιακά οι μετοχές τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα μαξιλάρι, καθώς το επενδυτικό συναίσθημα έχει πλέον καταλήξει ότι η οικονομία οδεύει σε μία ήπια προσγείωση, δηλαδή σε μικρές επιπτώσεις για τις αγορές υπό το βάρος των υψηλών επιτοκίων.

Σύμφωνα με την ομάδα του, η συσχέτιση των μετοχών με τη δυναμική των κερδών ανά μετοχή παραμένει θετική, όμως υπάρχει πιθανότητα για αναθεώρηση των κερδών από τους αναλυτές.

Ο Μatejka αναφέρει ότι οι διεθνείς μετοχές παραμένουν πιο ελκυστικές από αυτές των ΗΠΑ. Η ομάδα του κρατάει σε θέση overweight τις μετοχές ιδίως της Ελβετίας, ενώ αντίθετα σε underweight κρατάει τις μετοχές των ΗΠΑ.

Βέβαια, η σύσταση αυτή είναι εντελώς αντίθετη με τη τάση στον S&P, ο οποίος συνεχίζει να κρατάει υψηλά τα κέρδη του σε ένα ράλι που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει το 17%.

Διαβάστε επίσης:

Sell-off στο Χρηματιστήριο: Στο -4.28% έκλεισαν οι τράπεζες, βαριές απώλειες για Jumbo, Aegean και Ελλάκτωρ

BofA: Tι επιλέγει από τα τραπεζικά ομόλογα των ελληνικών τραπεζών

Ebury: Συγκρατημένα τα G10 νομίσματα, καθώς οι αγορές προσπαθούν να μαντέψουν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών