ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με θέση «long» επανέρχεται για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα η JP Morgan, εντοπίζοντας πλέον ελκυστικά σημεία εισόδου μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
H αμερικανική τράπεζα βγαίνει αγοράστρια στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, προβλέποντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει τους ελληνικούς τίτλους και μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος PEPP για την πανδημία.
Η JP Morgan διατηρεί long θέσεις στα 30ετή του Βελγίου έναντι των αντίστοιχων γερμανικών και κλείνει τα short στα 5ετή της Πορτογαλίας έναντι της Ιρλανδίας. Την ίδια στιγμή διατηρεί τα short στα 10ετή της Πορτογαλίας έναντι της Ισπανίας και προσθέτει τα long στα ελληνικά 10ετή έναντι των αντίστοιχων πορτογαλικών ομολόγων.
Όπως επισημαίνει, τα ελληνικά ομόλογα υστέρησαν σε μια εκατέρωθεν κίνηση μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΕΚΤ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διεύρυνση στην απόδοσή τους και περιορίζοντας παράλληλα, σε μικρότερο εύρος τις πιέσεις.
Έτσι, η σχετική υποαπόδοση των ελληνικών τίτλων, οφείλεται εν μέρει στην αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE μετά τη λήξη του PEPP και από τις ασθενέστερες εκτιμήσεις γύρω από την ρευστότητα, επισημαίνει η JP Morgan.
Η JP Morgan εκτιμά ότι το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του γερμανικού bund θα πέσει από τις 123 μονάδες βάσης στις 105 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, θα διαμορφωθεί στις 110 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2022, στις 105 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και στις 100 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές λαμβάνουν μια θέση long όταν αποκτούν μετοχές και συνεχίζουν να τις διακρατούν πιστεύοντας ότι οι τιμές τους θα αυξηθούν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike