Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

J.P. Morgan για ΔΕΗ και ΟΤΕ: Παραμένει αγοραστής στις μετοχές τους

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος J.P. Morgan είναι θετικός και παραμένει αγοραστής για τις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι τιμές στόχοι διατηρούνται στα 15 ευρώ για τη ΔΕΗ και στα 17,30 ευρώ για τον ΟΤΕ, ενώ οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου τηρούν και τις συστάσεις υπεραπόδοσης έναντι της ευρύτερης αγοράς (overweight). Οι μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ εμφανίζουν υψηλά περιθώρια ανόδου σε σχέση με τις τιμές στόχους.

Η αναλύτρια Anna Antonova της JPM επισημαίνει ότι η ΔΕH μαζί με τα αποτελέσματα ανακοίνωσε την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στη Ρουμανία. Η συνολική χωρητικότητα είναι 629MW σε λειτουργία και 145MW σε προετοιμασία από τον όμιλο Evryo της Macquaire, έναντι συνολικής αξίας περίπου 700 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο και θα προσθέσει 100 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως στα EBITDA του ομίλου από το 2025.

«Η ΔΕH θα παραμείνει εντός του στόχου στον δείκτη μόχλευσης στις 3,5 φορές κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η συμφωνία είναι λογικά τιμολογημένη και ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ΔΕΗ, καθώς στοχεύει στη μείωση της θέσης της ΔΕH Ρουμανίας σε πελάτες με μεγάλη διάρκεια και θα συμβάλλει στην αύξηση του μεριδίου της αιολικής παραγωγής στο χαρτοφυλάκιο. Επί του παρόντος, η πλειονότητα της ανάπτυξης προέρχεται από την ηλιακή ενέργεια. Η διοίκηση παρείχε μήνυμα εμπιστοσύνης αναφορικά με την επίτευξη των στόχων του 2024-2026», συμπεραίνει η Antonova.

Για τον ΟΤΕ, ο αναλυτής Ajay Soni και η ομάδα του εκτιμούν ότι τα έσοδα στα 911 εκατ. ευρώ είναι 3% πάνω από το consensus του Bloomberg, αυξημένα κατά +6,6% σε ετήσια βάση λόγω της Ελλάδας, παρά την αρνητική συνεισφορά της Ρουμανίας κατά 3,8% σε ετήσια βάση. Τα προσαρμοσμένα EBITDAaL ήταν 327 εκατ. ευρώ ή -1,7% κάτω από τα 332 εκατ. ευρώ του consensus και σταθερά σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης από τη Ρουμανία. Το περιθώριο EBITDAaL του ομίλου του ΟΤΕ ήταν 35,9% ή -2,4% σε ετήσια βάση λόγω της σημαντικής συνεισφορά του ICT και της διεθνούς χονδρικής με χαμηλό περιθώριο κέρδους.

Οι επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό ήταν 156 εκατ. ευρώ ή 0,8% κάτω από το consensus του Bloomberg. «Η επαναβεβαίωση των κατευθυντήριων γραμμών και του guidance για φέτος, με capex (ex spectrum) στα 610 εκατ. με 620 εκατ. ευρώ, ταμειακές ροές στα 470 εκατ. ευρώ και αμοιβή των μετόχων στα 450 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 297 εκατ. ευρώ σε μερίσματα και 153 εκατ. ευρώ σε επαναγορές μετοχών είναι τα θετικά στοιχεία του δευτέρου τριμήνου. Παραμένουμε με σύσταση overweight στη μετοχή του Οργανισμού», καταλήγει ο Ajay Soni και η ομάδα του.

Διαβάστε επίσης

Εuroxx Χρηματιστηριακή: Νέες υψηλότερες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Euroxx Χρηματιστηριακή για ΔΕΗ: Τα κέρδη από την νέα εξαγορά στη Ρουμανία – Αυξάνει κατά 100 εκατ. ευρώ τα EBITDA

UBS: Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την πτώση των μετοχικών αγορών