Η J.P. Morgan και η Anna Antonova επικαιροποιούν τις εκτιμήσεις τους για τη ΔΕΗ και ενσωματώνουν το ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων του 2024, αυξάνοντας την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 18,50 ευρώ από 18 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου της τάξεως του 40%.

«Η ΔΕΗ φαίνεται να βρίσκεται, πλήρως, σε καλό δρόμο σε σχέση με τους επαναλαμβανόμενους στόχους της για το 2025-2027, καθώς το 65% των απαιτούμενων προσθηκών προς τον στόχο των 11,8GW το 2027 για την παραγωγική ικανότητα ΑΠΕ είναι ήδη εξασφαλισμένο και η έγκριση της μετατροπής της μονάδας Πτολεμαΐδα V έχει σταθεροποιήσει την αναμενόμενη πλήρη έξοδο από τον λιγνίτη έως το τέλος του 2026. Εν τω μεταξύ, η ανακοινωθείσα επιλογή του Data Center στις πρώην λιγνιτικές περιοχές στη Δυτική Μακεδονία (με επένδυση 2,3 δισ. ευρώ για την πρώτη φάση αν και όταν εγκριθεί, με την επιφύλαξη των συμφωνιών) παρουσιάζει διακριτική προοπτική για την αύξηση των κερδών της ΔΕΗ μετά το 2027, διευκολύνοντας τις φιλοδοξίες της εταιρείας στην πορεία προς τον στόχο των 3 δισ. ευρώ EBITDA 2030. Οι επικαιροποιημένες μεσοπρόθεσμες προβλέψεις μας για τα κέρδη είναι σε ευθυγράμμιση με τις τρέχουσες εκτιμήσεις του Bloomberg και τις προβλέψεις της εταιρείας για το 2025-2027.

1

Ο επικαιροποιημένος στόχος τιμής μας για τον Δεκέμβριο του 2026 είναι €18,5 ανά μετοχή (+3% έναντι των €18,0 ευρώ προηγουμένως, κυρίως λόγω των επικαιροποιημένων προβλέψεων για το κεφάλαιο κίνησης και τη μόχλευση).

Η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με δείκτη P/E για φέτος στις 11 φορές, ο οποίος είναι κοντά στις ομοειδείς επιχειρήσεις της ΕΕ, αλλά προσφέρει 30% περίπου προσαρμοσμένο μέσο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή (CAGR EPS 2024-2027) έναντι χαμηλού μονοψήφιου ρυθμού ανάπτυξης των ανταγωνιστών, και εμείς παραμένουμε με σύσταση υπεραπόδοσης», εξηγεί η Anna Antonova.

«Η ΔΕΗ είναι μια κορυφαία καθετοποιημένη ελληνική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας και ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, καθώς και ο μοναδικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω της συμμετοχής της κατά 51% στον ΔΕΔΔΗΕ). Βλέπουμε ότι η ΔΕΗ είναι επίσης τοποθετημένη για να επωφεληθεί από τις θετικές τάσεις ανάπτυξης της χώρας και να προσφέρει επίσης έκθεση στις διαφαινόμενες τάσεις ενεργειακής μετάβασης/αποκλιμάκωσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει ένα μετασχηματισμό ανάπτυξης με επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ περίπου που προγραμματίζονται για την περίοδο 2025-2027, οι οποίες αναμένουμε να συμβάλουν στην επίτευξη κορυφαίας αύξησης των κερδών μεσοπρόθεσμα, με συνδυασμό συνεχών επενδύσεων στα δίκτυα, την εφαρμογή διαφόρων πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον πελάτη στη λιανική και διπλασιασμό περίπου της δυναμικότητας ΑΠΕ του ομίλου σε περίπου 12GW έως το 2027 (έναντι του 2024). Ως εκ τούτου, αξιολογούμε τον Όμιλο ΔΕΗ με σύσταση υπεραπόδοσης», καταλήγει ο οίκος.

Διαβάστε επίσης

Κυρανάκης: Μετά από 3 λάθη οι εργαζόμενοι θα απολύονται

Διατροφή μετά το διαζύγιο: Τι ισχύει για πρώην σύζυγο και παιδιά και πώς σχετίζεται με την επιμέλεια

Τι θα αλλάξει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για περισσότερες κλαδικές συμβάσεις – Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας