Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ιταλικά ΜΜΕ: «Βασίλισσα των αγορών η Αθήνα το 2019»

Μια ακόμα επιβράβευση για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2019 έρχεται αυτή τη φορά από την Ιταλία, καθώς μεγάλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, όπως η εφημερίδα La Repubblica, το πρακτορείο ειδήσεων Ansa και το τηλεοπτικό κανάλι Sky Italia τονίζουν ότι «η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας είναι η “διεθνής βασίλισσα” του 2019».

«Το χρηματιστήριο της ελληνικής πρωτεύουσας, το 2019 κατέγραψε άνοδο της τάξης του 50,1%. Ακολουθούν το Μπουένος Άιρες με το 37,6% και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, με ποσοστό 35,74%», γράφει η La Repubblica. Σημειώνει, δε, ότι βάσει των στοιχείων αυτών, το χρηματιστήριο του Μιλάνου καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις αγορές της Ευρωζώνης..

«Η βασίλισσα των αγορών, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η Αθήνα, το χρηματιστήριο της οποίας, από την αρχή του χρόνου, σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις», μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού Sky Italia.