Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street και νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και Nasdaq

Wall Street

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, ενώ πολύ κοντά στο δικό του υψηλό βρίσκεται ξανά και ο Dow Jones, συνεχίζοντας το ισχυρό ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου, παρά την απογοήτευση από τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις υψηλές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές πάντως είδαν με προβληματισμό τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο, με τον μηνιαίο μέσο όρο να διαμορφώνεται στις 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Η αγορά ανέμενε αύξηση 900.000 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της Econoday.

Αντίθετα, οι επενδυτές είδαν με ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα για την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ του Στίβεν Μνούτσιν και της Νάνσι Πελίζι για το πολυαναμενόμενο πακέτο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Άλλωστε, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED που είδαν το φως της δημοσιότητας, θεωρείται σημαντικό να υπάρξει στήριξη στην αμερικανική οικονομία αλλά και να αντιμετωπιστεί τον πρόβλημα της ανεργίας.

Στον τομέα της Υγείας, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο νωρίτερα του αναμενομένου εάν οι κλινικές δοκιμές παράγουν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Αν και οι δύο εν εξελίξει κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ, σε 30.000 εθελοντές, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, ο Φάουτσι διευκρίνισε ότι ένα ανεξάρτητο συμβούλιο έχει την εξουσία να τερματίσει τις δοκιμές πολύ νωρίτερα υπό την προϋπόθεση ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα είναι υπερβολικά θετικά ή αρνητικά.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 1,59% στις 29.100,50 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,56% στις 3.581,64 ενώ ο Nasdaq με άνοδο 0,98% στις 12.056,44 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola, της Dow Inc. και της IBM, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες αυτές των Apple και Salesforce.com, διορθώνοντας από τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων ημερών.