Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street

Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών

Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας την χθεσινή αρνητική εικόνα.

Το κλίμα επιβάρυναν τα νέα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ αλλά και η ενδείξεις για αύξηση κρουσμάτων σε χώρες που έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ότι περισσότερα από 2,9 εκατ. άτομα υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ήδη από την Τετάρτη, οι επενδυτές είχαν προβληματιστεί μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ, για τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης ύφεσης. Αλλά και από τα νέα «επεισόδια» της κόντρας των ΗΠΑ με την Κινα, μετά και τις νέες ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου πως το Πεκίνο προσπαθεί να κλέψει στοιχεία από την έρευνα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για τη σχέση του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, αυτή τη στιγμή «δεν επιθυμεί να του μιλήσει» καθώς είναι  «πολύ απογοητευμένος» με την Κίνα.

Μισή ώρα μετά το άνοιγμα, ο Dow Jones κινείται στις 22.804,26 μονάδες με πτώση -1,91%, ο  S&P 500 υποχωρεί στις 2.767,78 με απώλειες -1,85% και ο  Nasdaq στις 8.707,70 μονάδες με απώλειες -1,75%.