• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες μεταβολές χωρίς καταλύτες στις ευρωαγορές


    Με οριακές μεταβολές κινούνται οι αγορές στην Ευρώπη, με την επενδυτική ψυχολογιά να παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη, ύστερα από τα πολύ καλά μηνιαία στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

    Ο DAX κινείται με οριακές απώλειες -0,04%, ο CAC 40 βρίσκεται στο -0,11%, ο FTSE 100 κερδίζει +0,17% και ο ΜΙΒ +0,09%. O πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει -0,11% λίγο μετά τις 10:30.

    Ύστερα από μια εβδομάδα πλούσια σε στοιχεία, σχόλια Κεντρικών Τραπεζών και ανακοινώσεις κερδοφορίας, σήμερα υπάρχει αξιοσημείωτη απουσία καταλυτών, που εντείνεται από την αργία για το νέο σεληνιακό έτος, που ξεκινά σήμερα στις αγορές της Ασίας. Ελλείψει άλλων οδηγών, οι επενδυτές ενδέχεται να στρέψουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις κερδοφορίας μεγάλων αμερικανιών εταιριών της εβδομάδας.

    Στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών, ο Πρόεδρος Trump δήλωσε στο CBS κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι οι συζητήσεις “βαίνουν καλώς”, ενώ ακούστηκε βέβαιος για μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα.

    Τα χρηματιστήρια της Κίνας θα παραμέινουν κλειστά μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ ο Hang Seng στο Hong Kong, μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ