Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στις τράπεζες

Update 14:50

 

Αλλαγή προσήμου σημειώθηκε λίγο μετά τη μέση της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια ώρα αργότερα, οι τράπεζες δέχονται νέα επίθεση από τους πωλητές, με τον Γενικό Δείκτη να ακολουθεί σημειώνοντας συνεχώς νέα χαμηλά. Στις 611,51 μονάδες έχει φτάσει ο ΓΔ καταγράφοντας απώλειες -0,88%. Ύστερα από τις χθεσινές απώλειες, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο που οδήγησε όλες τις συστημικές τράπεζες σε τιμές κάτω του 1€, το Χρηματιστήριο φαίνεται να χάνει ακόμη μία μάχη, παρά το εξαιρετικά θετικό διεθνές κλίμα που προήλθε από την, έστω και ανεπίσημη, πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις, οδηγώντας σήμερα Ασία και Ευρώπη σε ράλι αισιοδοξίας.

Δυστυχώς η εγχώρια αβεβαιότητα και το μικρό βάθος της ελληνικής αγοράς, δεν της επιτρέπουν να επηρεαστεί από το διεθνές κλίμα. Έτσι, μια ημέρα που οι δείκτες της Ευρώπης σημειώνουν κέρδη άνω του +1,50%, το Χρηματιστήριο Αθηνών ακροβατεί εδώ και καιρό μεταξύ των 600 – 650 μονάδων, χωρίς να καταφέρνει να σπάσει  τα σημεία αντίστασης που θα του επιτρέψουν να σημειώσει πραγματική πρόοδο.

Ο κλάδος των τραπεζών προσπάθησε να επουλώσει τις χθεσινές του πληγές, σημειώνοντας  το πρωί άνοδο μέχρι και +2,96%, αλλά γρήγορα υπέκυψε στις πιέσεις των πωλητών, που τον ρίχνουν αυτή την ώρα χαμηλότερα ακόμη από το χθεσινό του επίπεδο. Στις 371,99 μονάδες βρισκόταν λίγο πριν τις 15:00 ο τραπεζικός δείκτης, καταγράφοντας πτώση -1,71%. Αρνητικές έχουν γυρίσει όλες πλέον οι τράπεζες με την Alpha Bank να χάνει -1,76%, την Εθνική -2,92%, την Πειραιώς -2,94% και τη Eurobank -4,11%.

Επιβαρυμένος είναι και ο υπόλοιπος δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Με θετικό πρόσημο παραμένουν ΟΠΑΠ (+0,92%), ΕΕΕ (+0,91%), ΤΙΤΚ (+0,50%), ΤΕΝΕΡΓ (+0,18%), ΜΥΤΙΛ (+0,13%) και  ΜΠΕΛΑ (+0,15%). Πτώση άνω του 2% σημειώνουν ΓΡΙΒ (-2,05%), ΣΑΡ (-2,23%), ΒΙΟ (-3,08%) και ΦΡΛΚ (-4%).