• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια κέρδη στη Wall Street κόντρα στα ζοφερά στοιχεία για την ανεργία

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπια κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, παρά τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας, οι οποίες την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν νέα άνοδο κατά 5,2 εκατομμύρια. Κάτι που σημαίνει πως 20 εκατ. Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους τον τελευταίο μήνα.

    Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις κινήσεις της κυβέρνηση Τραμπ για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σύμφωνα μάλιστα με τη Wall Street Journal ο Τραμπ αναμένεται να παρουσιάσει στους κυβερνήτες έναν οδικό χάρτη για το τέλος του lockdown χωρίς ωστόσο σε αυτό να συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πάντως η επιδημία συνεχίζει να χτυπά τις ΗΠΑ, με τους νεκρούς πλέον να ξεπερνούν τις 30.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 670.000.

    Στήριξη στην αγορά έδωσαν οι μετοχές των Netflix και Amazon, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν για το πρώτο τρίμηνο.

    Ο Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις 23.537,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%, ενώ από τις 30 μετοχές του 14 έκλεισαν με άνοδο και 16 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  μετοχή της UnitedHealth Group (5,95%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της Boeing (-8,04%)

    O S&P 500 έκλεισε στις 2.799,55 μονάδες με άνοδο 0,58% ενώ ο  Nasdaq στις 8.532,36 μονάδες με άνοδο 1,66%.



    ΣΧΟΛΙΑ