Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Ισχυρή μείωση των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την τελευταία εβδομάδα

Κατά 89.000 μειώθηκε ο εποχιακά προσαρμοσμένος αριθμός των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας θετικά τους αναλυτές, παραμένοντας πάντως αυξημένος σε σχέση με τα προ κορονοϊού επίπεδα.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου σε 803.000. Μια εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός αιτήσεων, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων προς τα πάνω, είχε τελικά διαμορφωθεί στις 892.000.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως οι αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 885.000.

Τα συνεχιζόμενα καταβαλλόμενα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν σε  5,3 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, από 5,5  εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα.  Συνολικά, 20,4 εκατ. Αμερικανοί έχουν λάβει μέσα στο 2020 επίδομα ανεργίας μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Η ανησυχία των αναλυτών, πάντως, έχει να κάνει με τις επιπτώσεις των νέων περιοριστικών μέτρων, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.