• ΑΓΟΡΕΣ

    ΗΠΑ: Aπρόσμενη αύξηση του αριθμού αιτήσεων καταβολής επιδομάτων ανεργίας

    • NewsRoom


    Οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνουν οι πολιτείες στις ΗΠΑ αρχίζει σταδιακά να κάνει την εμφάνισή της και στην αγορά εργασίας, όπως καταδεικνύουν τα εβδομαδιαία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις έναρξης καταβολής επιδόματος ανεργίας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου οι  αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας ανήλθαν, σε προσαρμοσμένη βάση, στις 742.000, παρουσιάζοντας απρόσμενη αύξηση σε σχέση με τις 711.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως ο αριθμός τους θα υποχωρούσε στις 710.000 αιτήσεις. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο του αριθμού μετά από 5 εβδομάδες υποχώρησης.

    Τα περιοριστικά μέτρα που αυξάνονται στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας στον τομέα της εστίασης, καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι τα πρώτα στα οποία επιβάλλεται λουκέτο, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 στις ΗΠΑ ξεπερνούν από τις αρχές του μήνα τα 100.000 ανά ημέρα.

    Ο αριθμός του συνόλου των Αμερικανών που λαμβάνουν κρατικά επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 429.000 στα 6,37 εκατ. στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ