Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ιντραλότ: Τι συμβαίνει με τη μετοχή, οι εντολές από Morgan Stanley και UBS

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας,

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Ιντραλότ

Με -10% η μετοχή από την αρχή Αυγούστου και διατήρηση στα επίπεδα του selloff της 5ης/8 παραμένει η μετοχή της Ιντραλότ που τον Ιούλιο (και εν μέρει τον Ιούνιο) είχε απογειωθεί με τις συναλλαγές και τα πακέτα των εκατομμυρίων τεμαχίων.

Μέχρι και 1,29 έχει γράψει υψηλό για φέτος κι αυτό λίαν προσφάτως, στις 15/7, “παίζοντας” μέχρι το 1,23 – 1,25, προκαλώντας εύλογες απορίες ως προς το τι συμβαίνει γύρω από την μετοχή, αν προχωρούν διαπραγματεύσεις με στρατηγικό επενδυτή, όπως κυκλοφορεί στην αγορά ή όπως τεχνηέντως διαρρέεται από πηγές φίλιες προς την διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη, με μόνο δεδομένο ότι οι βασικές εντολές, είτε αγοράς, είτε πώλησης προέρχονται από δύο κορυφαίους οίκους του εξωτερικού, την UBS και την Morgan Stanley.

Η δε UBS, ως remote member στην ελληνική αγορά, μπορεί, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, να εκτελεί αγοραπωλησίες για λογαριασμό Ελλήνων πελατών της, ενώ δεν υπάρχουν ποιος μπορεί να ενεργεί μέσω της Morgan Stanley.

Το Amber Capital εμφανίζεται με θέση μικρότερη από αυτή που διακινείται στην αγορά, περί το 0,80% και “αγορασμένη” κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος του 2023.

Το βρετανικών συμφερόντων fund, από τα πλέον σοβαρά που έχουν ασχοληθεί με την ελληνική αγορά, δίνει μεγάλη έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση. Ποιος θα ξεχάσει ότι ήλεγχε το 5% του ΟΤΕ και στις γενικές συνελεύσεις ζητούσε από τον πρώην CEO του Οργανισμού, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, να δώσει μεγαλύτερο μέρισμα ή να κάνει buyback των μετοχών.

Γνωστό ακόμα και από την θέση του 5% στην Ελλάκτωρ.

Τον Ιούνιο του 2018 πούλησε (στην πλευρά Καλλιτσάντση) ποσοστό 5,2% της Ελλάκτωρ προς 2,15 ευρώ ανά μετοχή, εισπράττοντας περί τα 20 εκατ. ευρώ.

Η αγορά θεωρεί ως καλό νέο το χτίσιμο θέσης του βρετανικού fund στην Ιντραλότ η οποία έχει μπροστά της σημαντικές προκλήσεις, ακόμα και την είσοδο της αμερικανικής θυγατρικής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:
Morgan Stanley για Eurobank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα έτη 2024-2026 και παραμένει με σύσταση overweight

Mediterra: Καθαρό μέρισμα 0,04736 ευρώ/μετοχή – Από 30/8 η καταβολή

Mediterra: Καθαρό μέρισμα 0,04736 ευρώ/μετοχή – Από 30/8 η καταβολή