Οι πολίτες  αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα με λαϊκισμό και παλαιοκομματικές τακτικές, αλλά με σχέδιο και ουσιαστικές λύσεις και όσο υπάρχει ανάγκη, με έκτακτες αλλά κοστολογημένες ενισχύσεις, θα συνεχίσει να τους στηρίζει, υπογραμμίζει στο “mononews” o Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

O Παύλος Μαρινάκης, θυμίζει την παροχολογία προηγούμενων Κυβερνήσεων, θέλοντας να την αντιπαραβάλλει με την σημερινή οικονομική και κοινωνική πολιτική της ΝΔ.

Ενώ, δεν διστάζει να κάνει λόγο για συντονισμένο σχέδιο της Αντιπολίτευσης που επιχειρεί αφενός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την πρόοδο με δυσώδη επιχειρήματα, αφετέρου να καπηλευθεί την κοινωνική ευαισθησία ως «αποκλειστικότητά» της.

Το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ  εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας πως “δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο κάποιος ο οποίος κάθε μέρα που κυβερνούσε ήταν εθνικά επιζήμιος και  έπαιξε στα ζάρια την τύχη της χώρας”.

Αποκαλύπτει δε, το διακύβευμα των προσεχών εκλογών.

 

–Σας βλέπουμε συνεχώς σε περιοδείες ανά τη χώρα με κλιμάκια της ΝΔ. Τι εισπράττετε στις συνομιλίες με τους πολίτες; Τι σας λένε, τι σας ζητούν; Για παράδειγμα, για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, πόσο ικανοποιημένοι δηλώνουν από τα μέτρα της Κυβέρνησης; Πως αυτά τα αιτήματα θα μεταφραστούν σε πολιτική πράξη από το κόμμα σας;

Ο στόχος των επισκέψεών μας είναι αφενός να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων κάθε περιοχής.

Δεν ζούμε έξω από τον κόσμο.

Ξέρουμε πως η παγκόσμια πληθωριστική κρίση και η εισβολή στην Ουκρανία δημιούργησαν ένα κύμα ακρίβειας και μια βαθιά ενεργειακή κρίση. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα.

Όπως τα ζουν οι πολίτες, τα ζούμε και εμείς.

Οι πολίτες όμως, αναγνωρίζουν εκτός από τα προβλήματα, ότι η Κυβέρνηση δεν τους αντιμετωπίζει με λαϊκισμό και παλαιοκομματικές τακτικές, αλλά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με σχέδιο και δίνουν ουσιαστικές λύσεις.

 

–Αντέχει ο προϋπολογισμός νέα μέτρα στήριξης; Όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη της συνδρομής της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αλλά, μήπως τα ελλείμματα, που αναγκαστικά δημιουργούνται, υποσκάπτουν την επόμενη μέρα και μεσοπρόθεσμα, οδηγούν σε συνθήκες που κινδυνεύουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν της χρεοκοπίας;

Η Κυβέρνηση στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για όσο υπάρχει ανάγκη με έκτακτες ενισχύσεις.

Ήδη σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα συναρτήσει του ΑΕΠ της για τη στήριξη των πολιτών.

Δεν κάνουμε όμως περισσότερα από όσα αντέχουμε. Οι δαπάνες είναι ανάλογες των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν μπήκαμε σε μια λογική να μοιράζουμε αφειδώς χρήματα. Κάθε δαπάνη για την ενίσχυση των συμπολιτών μας είναι προϋπολογισμένη και κοστολογημένη.

Η στήριξη των συμπολιτών μας και τα έκτακτα μέτρα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες δεν έχουν σχέση με την παροχολογία της προηγούμενης Κυβέρνησης και τις επιδοματικές πολιτικές που εφαρμόζονταν σε εποχές αλήστου μνήμης από κυβερνήσεις της «Αλλαγής».

 

–Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως ο Πρωθυπουργός “πρέπει να συνειδητοποιήσει πως ήρθε η ώρα να φύγει πριν η βλάβη γίνει ανήκεστος για την κοινωνία”. Πως “έχετε ξετινάξει τα νοικοκυριά για να κάνετε πλάτες στα καρτέλ της αισχροκέρδειας”, εξαπατώντας τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά». Τι απαντάτε;

Οι χαρακτηρισμοί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πέρα για πέρα αναληθείς. Είναι θράσος να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις εκείνος, που όταν κυβερνούσε τον τόπο καταρράκωσε τη μεσαία τάξη, αύξησε 27 φόρους, έπαιξε «στα ζάρια» την τύχη της χώρας και έκλεισε τις τράπεζες προκαλώντας πανικό στους Έλληνες πολίτες, οδηγώντας τους στα όρια της ανέχειας.

Δεν μπορεί λοιπόν να «κουνάει το δάχτυλο» κάποιος ο οποίος κάθε μέρα που κυβερνούσε ήταν εθνικά επιζήμιος και μάλιστα σε έναν Πρωθυπουργό όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατάφερε, εν μέσω κρίσεων, να πάει τη χώρα σε μια νέα εποχή, μειώνοντας δεκάδες φόρους την ίδια στιγμή που έβγαλε τη χώρα από το καθεστώς υψηλής επιτήρησης αποπληρώνοντας πρόωρα τα δάνεια προς το Δ.Ν.Τ., εξοικονομώντας έτσι 230 εκατομμύρια ευρώ.

 

–Τελικά, έκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ή οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού αποτελούν μια “πολιτική μπλόφα”, προκειμένου να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του όταν το κρίνει σκόπιμο; Σε κάθε περίπτωση, ποιο θα είναι το διακύβευμα για τους πολίτες οψέποτε αποφασιστεί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία; Γιατί, κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι “πολιτική αλλαγή κι εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος”.

Ο Πρωθυπουργός ανέκαθεν τόνιζε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Όπως δήλωσε μάλιστα πρόσφατα πως είναι «εθνικά επιβεβλημένο να πορευτούμε στο επόμενο κρίσιμο διάστημα σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, την οποία μόνο η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφαλίζει».

Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για αυτή την τετραετία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ούτε και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την πρόοδο της χώρας.

Δεν μπορούμε -και δεν θέλουμε- να αντιμετωπίζουμε τις ζωές των πολιτών και τις εκλογικές διαδικασίες σαν παιχνίδι εξουσίας, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δίλημμα των εκλογών είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, αλήθεια ή ψέματα, έργα ή μακέτες, μειώσεις ή αυξήσεις φόρων.

Το δίλημμα είναι άλματα μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή επιζήμια στασιμότητα με αυτόκλητους σωτήρες;

 

–Είναι δυνατόν να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες; Τι μπορείς να πεις με έναν γείτονα ο οποίος αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία σου;

Η απομόνωση από τον διεθνή διάλογο δεν είναι λύση.

Ο διάλογος αυτός οφείλει όμως να γίνεται με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους διεθνείς κανόνες δικαίου.

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη Μεσόγειο και όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της ρητορικής έντασης.

Η εξωτερική μας πολιτική δεν στοχεύει στον εντυπωσιασμό αλλά στην ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων μας.

 

–Μήπως ήρθε η ώρα η Ελλάδα να απαιτήσει σοβαρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και να επιβάλλει βέτο στις πωλήσεις όπλων προς την Άγκυρα από ευρωπαϊκά κράτη, όπως ζητά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;

Η Ελλάδα έχει αποδείξει πως είναι υπολογίσιμος σύμμαχος των ευρωπαϊκών χωρών και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τις ΗΠΑ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ευρώπη έχει σταθεί στο πλευρό μας υπερασπιζόμενη την εδαφική μας ακεραιότητα και τις θέσεις μας, όπως συνέβη με την προκλητικότητα της γείτονος χώρας στα ανατολικά χερσαία σύνορά μας, η οποία εργαλειοποιώντας χιλιάδες ανθρώπους επιχείρησε να τα απειλήσει.

Πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, «μπλόκαρε» την αγορά νέων F16, βγάζοντας έτσι από το τραπέζι και την δυνατότητα για τον εκσυγχρονισμό όσων ήδη διαθέτουν. Αυτό σημαίνει πως η διεθνής θέση της Ελλάδας είναι ισχυρή, όπως ισχυρή είναι και η σχέση μας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

 

–Πόσο καινοτόμο είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια; Γιατί υπάρχουν και φωνές που ισχυρίζονται πως δεν θίγει κανένα “κεκτημένο”, ούτε των φοιτητών ούτε των πρυτανικών αρχών ούτε των καθηγητών. Θα δούμε ποτέ πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές;

Το νέο νομοσχέδιο, αποτυπώνει με απόλυτη σαφήνεια τις ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας, της παιδείας και της αγοράς εργασίας. Με εργαλεία όπως τα βιομηχανικά διδακτορικά για τα οποία θα διατεθούν 35 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το εσωτερικό Erasmus και την αποτελεσματική εφαρμογή της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης το νέο νομοσχέδιο αποτελεί μια γενναία, καινοτόμα μεταρρύθμιση που θα αλλάξει την εικόνα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι να μην αποτελεί είδηση το να διακρίνεται μια φορά ένα ελληνικό ίδρυμα πάνω από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αλλά να συναγωνίζονται καθημερινά επί ίσοις όροις.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα του Πανεπιστημίου.

Η προκήρυξη των θέσεων έγινε, η εκπαίδευση των αστυνομικών ξεκίνησε και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να δοθεί ένα τέλος στην ασύδοτη λογική ορισμένων που θεωρούν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο τσιφλίκι τους.

 

–Τι απέγινε τελικά με την εξαγγελία για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας; Τι απαντάτε στο Δήμαρχο της Αθήνας, ο οποίος μετέφερε την αγανάκτηση, όπως είπε, των πολιτών και των επαγγελματιών, οι οποίοι “καθημερινά πλέον ταλαιπωρούνται από πρωτοβουλίες που συνεχίζουν να μη λαμβάνουν υπόψη την πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν, να ζήσουν και να περιηγηθούν στην Αθήνα”;

Είναι ένας από τους σημαντικότερους νόμους που έχει ψηφίσει και έχει εφαρμόσει πολλές φορές αυτή η Κυβέρνηση.

Και έτσι θα συνεχίσει.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια Κυβέρνηση που έχει κάνει τομές οι οποίες δεν είχαν γίνει για δεκαετίες και μάλιστα τέτοιες τομές που βρίσκουν αντιδράσεις από ισχυρές μειοψηφίες που νιώθουν τα επαναστατικά τους κεκτημένα να χάνονται και δίνουν «τα ρέστα τους», βγαίνοντας στους δρόμους επενδύοντας στο χάος και αποσκοπώντας σε προβοκάτσια.

 

–Ποιος είναι ο ρόλος του Γραμματέα ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος σήμερα, με δεδομένη την αμφισβήτηση ή και την αποχή της νεολαίας αλλά και ομάδων του πληθυσμού που στις δημοσκοπήσεις ψηφίζουν τον …κανένα;

Να ακούει τα προβλήματα και να προσπαθεί να δώσει λύσεις, να θέλει να εκφράσει τους ανθρώπους της δουλειάς, να συνθέτει και όχι να αποκλείει.

Να συμπορεύεται με τους πολίτες, να αποτελεί δίαυλο ανάμεσα στην κοινωνία και το κόμμα, να θέλει να εργαστεί και να δημιουργήσει πολιτικές χρήσιμες για τους πολίτες, να λέει την αλήθεια και να απαντάει σε κάθε ψέμα που μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Μιλένα Αποστολάκη στο mononews.gr: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στη δικαιοσύνη

Βασίλης Φεύγας (Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ): Σταθερότητα και πρόοδος ή οπισθοδρόμηση και περιπέτειες το διακύβευμα των επόμενων εκλογών