Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ιατρικό: Διαψεύδονται οι φήμες για δημόσια πρόταση, η έμφαση στο buy back και το ράλι της μετοχής

Βασίλης Αποστολόπουλος διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Βασίλης Αποστολόπουλος διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Aντίδραση πάνω από 22% από τις 25/6 σημειώνει η μετοχή του Ιατρικού  ΙΑΤΡ 2,42% 1,69 που από το 1,48 ευρώ πάτησε την Τρίτη 16/7 το 1,815 ευρώ και 51 χιλιάδες κομμάτια, πραγματοποιώντας τις περισσότερες συναλλαγές μετά τον Μάιο.

Στην αγορά έχουν ανακινηθεί φήμες που κάνουν το γύρο των χρηματιστηριακών γραφείων: Ότι δηλαδή επίκειται δημόσια πρόταση εκ μέρους των βασικών μετόχων, τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο που ελέγχει το 44,46% και την Asklepios International με 36,35%.

Οι δύο μέτοχοι ελέγχουν ποσοστό άνω του 80% και το μοναδικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν είναι το αν θα ανταποκριθούν στις νέες αλλαγές του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. που απαιτεί πλέον free float τουλάχιστον 25%.

Πρόσωπα που απηχούν τις απόψεις του Βασίλη Αποστολόπουλου του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Οι ίδιοι αποδίδουν την κίνηση στη μετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ενώ για τις 2 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα to buy back.

Ταυτόχρονα η γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και διάθεση δωρεάν μετοχών.

Η μετοχή ενισχύεται πάνω από 10% αυτή την ώρα.

Διαβάστε επίσης

UBS: Oι στόχοι τιμών για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες

UBS για Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά την κάλυψη της μετοχής της με τιμή στόχο τα €5,50 και σύσταση αγορά

Χρυσές λίρες βάρους 25,6 τόνων και αξίας 560 εκατ. ευρώ πούλησαν οι Έλληνες στα 23 χρόνια του ευρώ