Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Η σειρά της… Πειραιώς σήμερα στο Χρηματιστήριο με κέρδη άνω του 9,5% – Στο +1,73% o ΓΔ

Μετά το 11,37% που τερμάτισε τις συναλλαγές η Eurobank στη χτεσινή συνεδρίαση, ήρθε η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς στη σημερινή.

Από την αρχή της συνεδρίασης,  οι τραπεζικοί τίτλοι έδειξαν την υπεροχή τους, με τους υπόλοιπους τίτλους να ακολουθούν και αυτοί, ενώ την τελευταία ώρα, οι τράπεζες έφταναν να κερδίζουν έως και 5%.

Καθώς η Eurobank – η οποία έκλεισε για δεύτερη ημέρα με σημαντικά κέρδη 7,75% – και η Tράπεζα Πειραιώς είναι οι πιο υπερπουλημένες έναντι των ΕΤΕ (+2,37%) και Alpha Bank (+3,18%), ήταν επόμενο η αντίδραση να είναι πιο «υπερβολική» στου συγκεκριμένους τίτλους.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρουσα ήταν και η άνοδος 3,04% της μετοχής της Motor Oil, καθώς η ουδέτερη ανάλυση της Goldman Sachs, σε σχέση με αυτές των  Citigroup και Bank of America ML και κυρίως η τιμή στόχος που έδωσαν οι αναλυτές της βοήθησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Και αυτό καθώς παρά τη μείωση της τιμής στόχος από τα 26 στα 20 ευρώ, η έκθεση έδωσε περιθώριο ανόδου γύρω στο 9% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την 5η Νοεμβρίου. Ο τζίρος γύρω από τη μετοχή ξεπέρασε τα 4,6 εκατ. ευρώ.

Κάπως έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 640,75 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,73%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 34,384 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 18,75 εκατ. τεμάχια.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Πειραιώς, κλείνοντας στο +9,54%. Ακολούθησε η Eurobank στο +7,75%, η Βιοχάλκο στο +4,53% και η Φουρλής στο +3,88%.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Coca Cola HBC (-1,94%) ενώ ακολούθησε σε πτώση η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,75%).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η άνοδος 6,61% της μετοχής της Ιντραλότ με την μετοχή της MIG να ακολουθεί με +5,59%.