Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Οι λόγοι που δεν αφήνουν το Χρηματιστήριο να πέσει – Τρίτη μέρα ανόδου

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και 10η για τον Απρίλιο (σ.σ. επτά πτωτικές) και την αισιοδοξία να ανεβάζει ταχύτητα μετά την άρση του lock down.

Πάνω από 2% τα κέρδη για την Ευρώπη παρά τα προγράμματα διάσωσης σε μια σειρά από βιομηχανίες, όπως η Airbus, η Condor ή η Lufthansa, με τα μάτια και την προσοχή των αγορών στην Πέμπτη. Ημέρα, κατά την οποία αναμένεται μία ακόμα σημαντική παρέμβαση από την ΕΚΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την επιδείνωση του αξιόχρεου της Ιταλίας από την Fitch, ότι κι αν σημαίνει αυτό για την κρίση χρέους των χωρών της ευρωζώνης. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα, αν και μόλις βγήκε από τα μνημόνια και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είχαν αρχίσει να φαίνονται πριν από την έλευση της πανδημίας την «γλίτωσε» από την S&P και την Moody’s μόνο με μείωση του outlook από θετικό σε σταθερό…

Την ίδια ώρα, σήμερα υπήρξε νέα επικοινωνία του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη προκειμένου να τρέξουν οι επενδύσεις στα ναυπηγεία Ελευσίνας και βεβαίως στο Ελληνικό, ενώ οι επενδυτές μόνο θετικά πήραν το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι και πως η κυβέρνηση θα φέρει ως τα τέλη Ιουλίου 26 νέα νομοσχέδια!

Καλά νέα, όσο μπορούν να είναι καλά με τους 58.000 θανάτους στις ΗΠΑ, περισσότερους και από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ως προς το φάρμακο «ρεμντεσιβίρ», που βάζει προς το παρόν κάτω από το χαλί τα δυσοίωνα στοιχεία για πτώση του ΑΕΠ πάνω από 4%. Η Wall ενισχύεται σχεδόν 2%.

Ο γενικό δείκτης του Χ.Α. παρά το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 628 μονάδες έκλεισε στις 640 μονάδες με την επόμενη αντίσταση στις 660, κάτι που αν συμβεί, η αγορά αλλάζει ταχύτητα και εισέρχεται στη νέα εποχή της πανδημίας.

Οι τράπεζες έκλεισαν με κέρδη και σήμερα, πάνω από 2,2%. Καλά νέα και από την σταθεροποίηση του 10ετούς, στο 2,16%. Κέρδη πάνω από 4,3% για  Eurobank, πάνω από τα2,15% για την Πειραιώς, 1,91% για την Alpha και 0,78% για την Εθνική. Αντίδραση πάνω από 5,3% για την Aegean και πάνω από 5% για την Βιοχάλκο. Επίσης, άνοδος 2,7% για τον ΟΤΕ και 2,4% για την Μότορ Όιλ. Μικρές απώλειες κάτω του 1% για την ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ και την Coca Cola. Πτώση 1,2% για τα ΕΛΠΕ.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 55,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,4 εκατ. ήταν πακέτα, κυρίως στις τράπεζες, Eurobank και Alpha. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 49 ενισχύθηκαν και 47 υποχώρησαν