• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Κίνα αντισταθμίζει τις απώλειες στις ασιατικές αγορές, παρά τα χειρότερα στοιχεία για το ΑΕΠ


    Το χρηματιστήριο στη Σανγκάη οδηγεί την αγορά την Ασίας υψηλότερα την Παρασκευή, αντισταθμίζοντας έτσι τις απώλειες που δέχονται τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, έπειτα από παρέμβαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών από τα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας το τρίτο τρίμηνο.

    Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη στη δεύτερη οικονομία παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο , επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, στο 6,5% σε ετήσια βάση από 6,7% το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,6%. Σε τριμηνιαία βάση , ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

    Στον απόηχο των στοιχείων, οι μετοχές υποχωρούσαν ωστόσο δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, κατεύνασαν τις ανησυχίες των επενδυτών λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να σταθεροποιήσει την ανάπτυξη εν μέσω εμπορικού πολέμου με τη Δύση.

    Ο δείκτης Shanghai Composite, κινείται 2,27% υψηλότερα ενώ ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης China A 50 ενισχύεται 3,06%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άνοδο 0,98%.

    Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις των κινεζικών αρχών δεν ήταν ικανές να ενισχύσουν την επενδυτική ψυχολογία στις υπόλοιπες αγορές.

    Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 22.523 μονάδες, ο Sensex στην Ινδία υποχωρεί 1,07% και ο IDX στην Ινδονησία κινείται με οριακές απώλειες.

    Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Kospi στη Ν. Κορέα, ενώ ο ΑSX στην Αυστραλία έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 5.939,50 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ