Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού έφερε κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ανακοίνωση για τη διμερούς εμπορικής συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού έδωσαν ώθηση στις αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ταυτόχρονα, το κλίμα ενισχύθηκε από την θετική εικόνα των μετοχών των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,5%, στις 385,56 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 1,2%, κλείνοντας στις 12.538,31 μονάδες, στην πέμπτη ανοδική συνεδρίαση κατά τις τελευταίες έξι.  Αυτή ήταν η πέμπτη ανοδική συνεδρίαση του δείκτη στις τελευταίες έξι. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 5.479,10 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο +0,3% και τις 20.797,82 μονάδες και ο  ισπανικός IΒΕΧ 35 στο +0,7% και τις 9.659,80 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα.

Στα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις οικονομίες της Ευρωζώνης, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον δείκτη για το επιχειρηματικό κλίμα να σκαρφαλώνει στο 103,8 τον Αύγουστο από 101,7 τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo.