• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι αγοραστές έσπασαν το 4ημερο αρνητικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στις 762 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Με ήπια κέρδη έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας, πάντως, υποχωρήσει σημαντικά από τα πρωινά κέρδη, απουσία για μια ακόμα συνεδρίαση, ισχυρού ενδιαφέροντος.
    Ο Γενικός Δείκτης, σχεδόν με το… «καλημέρα», βρέθηκε μέχρι και το +1,34%, παίρνοντας ώθηση από την αποκλιμάκωση των Ελληνικών και των Ιταλικών επιτοκίων.  Ωστόσο, από τις 11:30 και μετά, με τον τζίρο να πέφτει ξανά σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, η αντίδραση των αγοραστών περιορίστηκε και οι πωλητές έκαναν την εμφάνισή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε τελικά με απώλειες 0,12% στις 851,86 μονάδες, ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +2,61%!
    Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην εγχώρια πολιτική σκηνή και τη συζήτηση γύρω από το Σκοπιανό και την στάση των ΑΝΕΛ, ο αρχηγός των οποίων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα το κλίμα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν αρνητικό, καθώς οι αγορές προσπαθούσαν να αποτιμήσουν την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την Ντόναλντ Τραμπ.
    Τελικά, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, οι αγοραστές έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, οδηγώντας τελικά τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 760 μονάδες.
    Πάντως, ακόμα κι έτσι, η αγορά κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο, σπάζοντας το τετραήμερο αρνητικό σερί, κάτι που φαίνεται πως έδωσε μια μικρή ανάσα στους αναλυτές, οι οποίοι υπενθυμίζουν πως διανύουμε μια εβδομάδα λήξης των παραγώγων.
    Υπενθυμίζεται επίσης πως από σήμερα η μετοχή της Folli Follie αντικαταστήθηκε στους δείκτες που συμμετείχε, με την μετοχή της Fourlis να παίρνει τη θέση της στον Δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μετοχή της Flexopack στον Γενικό Δείκτη.
    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 762,43 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 758,40 μονάδων και των 769,11 μονάδων
    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 44,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 24,6 εκατ. τεμάχια.
    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,56%, στις 2.006,87 μονάδες, ενώ ο Mid Cap σημείωσε κέρδη 0,37% κλείνοντας στις 1.227,38 μονάδες.
    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Σαράντης (+3,50%) ενώ ακολούθησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (+2,05%).
    Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Jumbo (-1,12%), η οποία πάντως κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο μέρος τις απώλειες της, καθώς ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι το -4,05%.



    ΣΧΟΛΙΑ