Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Ισχυρή ανάκαμψη το 2021, αλλά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν καλυτερέψουν

Goldman Sachs

Goldman Sachs

Η Goldman Sachs βλέπει μια ευημερούσα χρονιά το 2021, αλλά εφιστά την προσοχή για τον ανώμαλο δρόμο που θα πρέπει να περάσει η οικονομία των ΗΠΑ για να φτάσει εκεί.

Οι οικονομολόγοι της τράπεζας βλέπουν το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να επιταχύνεται με ρυθμό 5,3% το επόμενο έτος, σημαντικά ισχυρότερο από τη μέση πρόβλεψη για 4% από την Federal Reserve.

Ωστόσο, η Goldman βλέπει πολλά εμπόδια στην πορεία, ιδιαίτερα  από τις επιπτώσεις λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

«Ο ρυθμός της ανάκαμψης είναι πιθανό να επιδεινωθεί προτού γίνει καλύτερος», έγραψε σε έκθεση ο οικονομολόγος της Goldman, David Mericle. «Η δημοσιονομική στήριξη έχει «στεγνώσει» σε μεγάλο βαθμό προς το παρόν, αφήνοντας το διαθέσιμο εισόδημα στα χαμηλά έτους. Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι το τρίτο κύμα του κορονοϊού είναι πιθανό να επιδεινωθεί με τις ψυχρότερες θερμοκρασίες που έρχονται».

Η αναβίωση του κορονοϊού θέτει προκλήσεις για την ήδη αγωνιζόμενη οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, οι ελπίδες για το εμβόλιο έδωσαν σημαντική ώθηση αυτήν την εβδομάδα, όταν η Pfizer ανέφερε ότι το εμβόλιο της για την Covid-19 παρουσιάζει ποσοστό επιτυχίας πάνω από το 90%.

Εάν το εμβόλιο εγκριθεί στις αρχές του 2021, οι ευπαθείς ομάδες θα λάβουν πρώτες το εμβόλιο. Μόλις ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, η οικονομική επούλωση μπορεί να επιταχυνθεί, έγραψε ο Mericle.

«Ωστόσο, το μονοπάτι είναι πιθανό να είναι ανώμαλο καθώς η αναβίωση του ιού βάζει φρένο στην ανάκαμψη αυτό το χειμώνα προτού η επίδραση του εμβολίου πυροδοτήσει την αναζωογόνηση την επόμενη άνοιξη», είπε.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση