Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Γύρω από το χτεσινό του κλείσιμο “ακροβατεί” το ΧΑ

Με μικτά πρόσημα κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω πιέσεων από τις διεθνείς αγορές που διατηρούν την αρνητική τους εικόνα. Συγκεκριμένα, ύστερα από μία σύντομη πτώση στις 626,86 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται λίγα λεπτά πριν τις 12 στις 631,90 μονάδες (-0,20%), με τη συναλλακτική δραστηριότητα να διαμορφώνεται στα 14,40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 6,85 αντιστοιχούν σε πακέτα ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ.

Ελλείψει εγχωρίων ειδήσεων, το ΧΑ αναγκαστικά υποκύπτει στις τάσεις των αγορών του εξωτερικού, η πορεία των οποίων παραμένει πτωτική εδώ και αρκετές ημέρες λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση. Το βάθος της ελληνικής αγοράς είναι τόσο φτωχό, που η σημερινή ψήφος του προϋπολογισμού του κράτους για το 2019, ωχριά σε καταλυτική δράση για το ΧΑ, μπροστά στην επίδραση που μπορεί να φέρει η αυριανή απόφαση της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι τράπεζες, σε πλήρη αβεβαιότητα σχετικά με τους μελλοντικούς χειρισμούς των κόκκινων δανείων τους, έχουν μικτή εικόνα με τον Δείκτη των Τραπεζών να εναλλάσει τα πρόσημά του. Προς το παρόν οι Eurobank και Alpha Bank σημειώνουν οριακές απώλειες της τάξης του 0,40%, η Εθνική παραμένει σχεδόν αμετάβλητη και η Πειραιώς σημειώνει άνοδο 1,35%,

Στο υπόλοιπο ταμπλό, οι τίτλοι παραμένουν καλύτερα μοιρασμένοι σε θετικούς και αρνητικούς συγκριτικά με τη χθεσινή ημέρα, με τις μετοχές του Ομίλου Μυτιληναίος, τη Μότορ Όιλ και τον ΟΛΠ να σημειώνουν σταθερή άνοδο άνω του 1% (ΜΥΤΙΛ +1,45%, ΜΟΗ +2,42%, ΟΛΠ +1,71%). Στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι μετοχές του ΟΠΑΠ (ΟΠΑΠ -2,01%), Φουρλής ΑΕ (ΦΡΛΚ -1,17%) και Coca Cola (ΕΕΕ -1,14%).