• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί οδηγήθηκε σε αναστολή η μετοχή της Τράπεζας Αττικής

    H CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού

    H CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού


    Μία ακόμα χρηματιστηριακή τρέλα, στα όρια της φρενίτιδας, εκτυλίχθηκε νωρίτερα με επίκεντρο την μετοχή της Τράπεζας Αττικής.

    Η μετοχή διαπραγματεύεται, ή μάλλον ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση μετά το reverse split και με κομμένο δικαίωμα για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Η μετοχή που ξεκίνησε στα 70 λεπτά τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης στα 20 ευρώ και με άνοδο 3.716% και όλος ο… χαμός έγινε με… 924 κομμάτια.

    Προφανώς και οι επενδυτές δεν κατάλαβαν ή δεν τους το εξήγησε κάποιος, προφανώς ο χρηματιστής που συνεργάζονται ότι οι 100 μετοχές που είχαν έγιναν μία, ενώ παράλληλα έγινε και η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου και ξεκίνησε το δικαίωμα να διαπραγματεύεται.

    Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις η τιμή της μετοχής (προσαρμοσμένη) είναι στα 0,5240 ευρώ και το δικαίωμα ξεκίνησε με τιμή 210 ευρώ.

    Εξαιτίας του μικρού αριθμού μετοχών και μεταβλητότητας ενεργοποιείται συχνά ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.

    Ταυτόχρονα, ανοδικά είχε ξεκινήσει και το δικαίωμα και με όγκο μόλις 105 δικαιώματα είναι στα 211 ευρώ με χαμηλό στα 194 ευρώ και υψηλό στα 228 ευρώ!

    Η μετοχή ξεκίνησε στα 0,5240 ευρώ, άνοιξε στα 0,70 ευρώ και μετά με συνεχόμενες δημοπρασίες λόγω υψηλής μεταβλητότητας έφτασε στα 20 ευρώ (+3.716%)!

    Κι ενώ το χαρτί έπαιζε μία ώρα, ήρθε ανακοίνωση από το Χ.Α. για αναστολή διαπραγμάτευσης.

    Νεότερη ανακοίνωση αναφέρει πως η αναστολή αποφασίστηκε “σύμφωνα με το άρθρο 2.6.9.1 του κανονισμού του Χ.Α. για λόγους προστασίας της ομαλής λειτουργίας της αγοράς”.

    Με την τιμή στα 20 ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει εκτιναχθεί στα 32,3 δις. ευρώ.!

    Τονίζεται ότι το δικαίωμα έφτασε να διαπραγματεύεται στα 269 ευρώ με τιμή εκκίνησης τα 210 ευρώ.

    Άρα όποιος είχε αγοράσει Αττικής πριν από την αποκοπή του δικαιώματος και πριν την προσαρμογή της τιμής χάνει πολλά λεφτά.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή και το δικαίωμα της Attica Bank

    Morgan Stanley για ελληνικές τράπεζες: Οι επαφές στην Αθήνα και οι ελαφρώς μειωμένες τιμές στόχοι για τις μετοχές τους

    Αναλυτές: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις τράπεζες και τις εισηγμένες στο ΧΑ

     



    ΣΧΟΛΙΑ