• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί η μετοχή της Τιτάν απέχει 36% – 53% από τις τιμές στόχους των αναλυτών!

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Πάνω από 10% από τα ιστορικά της υψηλά απέχει η Τιτάν και σχεδόν 37% από την τιμή στόχο που της έχουν δώσει οι χρηματιστηριακές εταιρείες ως τιμή στόχο, με την μετοχή να επιστρέφει κάτω από τα 30 ευρώ και την αγορά να ψάχνεται για τον λόγο της κακοδαιμονίας.

    Οι δε συναλλαγές έχουν μειωθεί κάτω από τις 50 χιλιάδες κομμάτια και η αγορά τελεί εν αναμονή για τα μεγαλόπνοα  σχέδια ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες με εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της αμερικανικής θυγατρικής της.

    Από τις 23/5 και μετά ξεκίνησε το γύρισμα στη μετοχή.

    Δώδεκα πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο 19 συνεδριάσεων από την μέρα που η μετοχή έγραψε τα ιστορικά της υψηλά, σημειώνουν οι αναλυτές, ακολουθώντας – ίσως- το γενικότερο κλίμα νευρικότητας και αβεβαιότητας που έχει ενσκήψει πάνω από τις αγορές, καθώς η μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ πηγαίνει για τον Σεπτέμβριο και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν και το καλύτερο μετά την ανάδειξη της Ακροδεξιάς.

    Σημειώνεται ότι η Τιτάν, εκτός από το Χ.Α. διαπραγματεύεται ταυτόχρονα και στην αγορά των Βρυξελλών.

    Tα αποτελέσματα της Τιτάν στο ά 3μηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών καταφέρνοντας να ανταποκριθεί με επιδόσεις σε επίπεδα-ρεκόρ στο περιθώριο EBITDA, το οποίο προσέγγισε το 18%, διατηρώντας την αναπτυξιακή πορεία στις πωλήσεις.

    Το πρώτο τρίμηνο για την εταιρεία επίσης ξεκίνησε με σημαντική αύξηση κερδοφορίας και θετική δυναμική.

    Οι ενοποιημένες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 6%, το EBITDA κατά 3% (στα 109,8 εκατ. ευρώ από 107,1 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη μετά φόρων ανέβηκαν στα 52,4 εκατ. ευρώ από 44,3 εκατ. ευρώ ή αύξηση 18%.

    Πάνω από 36,7% απέχει η μετοχή από την τιμή στόχο της Eurobank Εquities και τα 40,5 ευρώ, πάνω από 53,8% από την τιμή στόχο των 45 ευρώ της Euroxx Χρηματιστηριακή και 30,6% από τα 38,2 ευρώ που είναι η τιμή στόχος της Εθνικής Χρηματιστηριακής.

    Σημειωτέον, ότι η μετοχή κινείται σε χαμηλά μηνός…

    Οι εκθέσεις αυτές κυκλοφόρησαν όταν η μετοχή φαινόταν ότι «κορυφώνει», σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση στα 32,20 ευρώ.

    Τα υψηλά πιάστηκαν στις 23/5 και μία μέρα πριν είχε κυκλοφορήσει η έκθεση της Eurobank, με το χαρτί στα 31,85. Στις 28/5 βγήκε η έκθεση της NBG, με την μετοχή ήδη σε… αποδρομή από τα υψηλά, στα 30,85 ευρώ και στις 31/5 η έκθεση της Euroxx με την μετοχή πιο χαμηλά, στα 30,30 ευρώ.

    Οι χρηματιστηριακές (NBG) θεωρούν ότι η εταιρία θα εμφανίσει μέση ετήσια άνοδο των αναπροσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή κατά 12,6% έως το 2026, καθώς οι προοπτικές σε όλες τις αγορές εκτός της Αιγύπτου παραμένουν ευνοϊκές.

    Επίσης, σύμφωνα με την Euroxx, η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με προβλεπόμενο EV/EBITDA 5,3x έναντι μέσης τιμής 20ετίας 8,0x (ομότιμων μετοχών εκτός ΗΠΑ 6,3x και ομότιμων εταιρειών στις ΗΠΑ στο 13x).

    Καθώς πλησιάζει η εισαγωγή σε χρηματιστήριο της θυγατρικής στις ΗΠΑ, αναμένουμε από την αγορά να υιοθετήσει σταδιακά μια προσέγγιση SOTP στην αποτίμηση του Τιτάνα, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση αξίας >700 εκατ. ευρώ ή 9 ευρώ/μετοχή, δεδομένων των χαμηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου που συνδέονται σε περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ (Eurobank Equities).

    Διαβάστε επίσης

    Kepler Cheuvreux για Τιτάν: Η δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ αυξάνει την αξία στα 38 ευρώ

    Τιτάν: Τα μεγάλα «πακέτα» πώλησης και τα 1,16 δις του μετοχικού πλούτου των οικογενειών Κανελλόπουλου-Παπαλεξόπουλου

    Euroxx Χρηματιστηριακή για Titan: Κορυφαία επιλογή από Ελλάδα – Αύξηση τιμής στόχου στα 45 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ