Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Για δεύτερη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με ήπιες απώλειες, την ώρα που το ενδιαφέρον είχε στραφεί στη Βουλή για τη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis αλλά και την συνεδρίαση του συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα αποφασίσει το μέλλον του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ως αποτέλεσμα, η απόδοση στο 10ετές ελληνικό ομόλογο κινείται κοντά στα υψηλά έτους και στο 4,445%, ενώ πάνω από το 4% κινείται το 7ετές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 838,69 μονάδες. Ο Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 835,03 μονάδων (-0,81%) και 839,58 μον. (-0,27%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 37,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 13,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,55%, στις 2.148,03 μονάδες, ενώ στο +1,68% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.324,53 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,95% στις 905,05 μονάδες.

Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, o Ευάγγελος Στασινόπουλος κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 9,9 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Ανδρέας Κανελλόπουλος που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 5,4 εκατ. ευρώ.

Ήπια πτωτικά έκλεισε η πλειονότητα των τίτλων του FTSE 25, ήτοι οι ΟΠΑΠ, Grivalia, ΟΤΕ, Folli Follie, Eurobank, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Jumbo, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή των ΕΛΠΕ, με +3,09%, μετά την αύξηση της τιμής στόχου στα 10 ευρώ από την HSBC. Η Βιοχαλκο έκλεισε στο +2,60%, ενώ ο Μυτιληναίος στο +1,16%.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες είχε ο Τιτάνας (-2,32%), ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Motor Oil, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Εθνική και Σαράντης.