Πτωτικά αναμένεται να ανοίξουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τον διπλασιασμό των δασμών που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην Κίνα, οι οποίοι ισχύουν, όπως και οι «ανταποδοτικοί» δασμοί σε μία σειρά από άλλες χώρες.

Τα συμβόλαια του Euro Stoxx 50 κατέγραψαν πτώση 4,0% στις 7:50 π.μ. στο Παρίσι, προαναγγέλλοντας συνέχεια στην καθοδική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών, μετά τη βραχύβια ανάκαμψη της Τρίτης.

1

Ο δείκτης μετοχών Nikkei στο Τόκιο κατρακύλησε πάνω από 4%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 1,55%, ωστόσο ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί ακόμη και σε ποσοστό 3,86%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έκανε «βουτιά» στο -5,42%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε πτώση 1,45%. Ωστόσο, ο δείκτης αναφοράς έχει χάσει 20% από το υψηλό του Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας μια bear market. Ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,44%. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα, η Νότια Κορέα ήρε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων στην ιστορία της χώρας, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων για την πάταξη των παράνομων συναλλαγών.

Χθες το βράδυ, η Wall Street έκλεισε με απώλειες καθώς οι ελπίδες των επενδυτών για συμβιβαστικές συμφωνίες του Τραμπ με άλλες χώρες για τους δασμούς, τις οποίες καλλιέργησε ο ίδιος, ξεθώριασαν.

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» Ντάλιο προς επενδυτές: Δεν είναι οι δασμοί – Είναι η κατάρρευση των οικονομικών και πολιτικών δομών

Θανατηφόρο τροχαίο στα Σπάτα: Πώς έγινε η θανάσιμη παράσυρση του 3χρονου παιδιού – Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Γιατί αγοράζουν όλοι Λαλάν; Πωλήσεις τέχνης φαινόμενο