Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: “Ποδαρικό” στον Σεπτέμβριο με μικρές μεταβολές – Κλειστή η Wall Street

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι γύρω από τις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, την ώρα που τα χρηματιστήρια στη Wall Street παρέμειναν κλειστά λόγω της αργίας της Labor Day.

Οι αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις συζητήσεις των ΗΠΑ με τις άλλες χώρες γύρω από τα θέματα εμπορίου, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε παράγοντα αστάθειας για τις παγκόσμιες αγορές τους προηγούμενους μήνες. Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε να καταργήσει μονομερώς της NAFTA αν εμπλακεί στις συζητήσεις το Κογκρέσο, ενώ δήλωσε πως δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία με τον Καναδά, οι συζητήσεις με τον οποίο συνεχίζονται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με μικρή άνοδο 0,07% στις 382,51. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε τον Αύγουστο στο +2,4%.

Στη Γερμανία ο DAX 30  έκλεισε με απώλειες 0,14% στις  12.346,41 μονάδες ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε στο +0,13% και τις 5.413,80 μονάδες.

Πάντως, στη Βρετανία ο  FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 7.504,60 μονάδες, χάρη στη νέα υποχώρηση της στερλίνας, υπό την αρνητική κριτική της ΕΕ για το βρετανικό σχέδιο για το Brexit.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 20.395,79 μονάδες, με άνοδο 0,62%, έπειτα και από την υπόσχεση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών πως η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ γύρω από τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Αντίθετα στην Ισπανία, ο IBEX 35 έκλεισε με πτώση 0,24% στις  9.376,10 μονάδες.

Από τις μετοχές στην Ευρώπη, ξεχώρισε η πτώση κατά 21,41% της Dechra Pharmaceuticals.
Η εταιρεία στο Stoxx 600, που ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων για ζώα, δήλωσε ότι τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν μέτρια, καθώς τα αυξημένα της έσοδά εξισορροπήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το αυξημένο κόστος.