Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαίο άλμα 19% για το WTI, στα 29,4 δολάρια – Κέρδη 2,5% για τον χρυσό στην εβδομάδα

πετρέλαιο

Με συνολικά κέρδη 19%  έκλεισε η εβδομάδα για την τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς οι επενδυτές έλαβαν στήριγμα από την μείωση της παραγωγής και τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης καθώς οι οικονομίες επιστρέφουν σταδιακά από το lockdown του Απριλίου.

Την Παρασκευή, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του συμβολαίου Ιουνίου του WTI σημείωσε άνοδος +6,8% και διαμορφώθηκε στα 29,43 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τις 13 Μαρτίου.

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα και ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη την Παρασκευή στα στοιχεία για την κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής και του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, αλλά και τα νέα «επεισόδια» στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να επιβάλει νέους όρους για τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη  Huawei Technologies.

Έτσι, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 0,9% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 1.756,30 δολάρια η ουγγιά,στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Απριλίου. Σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη  2,5%.