• ΑΓΟΡΕΣ

    Euroxx Χρηματιστηριακή για Titan: Κορυφαία επιλογή από Ελλάδα – Αύξηση τιμής στόχου στα 45 ευρώ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου Τιτάν και Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου Τιτάν και Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ


    Η Euroxx Χρηματιστηριακή και οι αναλυτές Αλέξανδρος Μπουλουγούρης και Φανή Τζιουκαλιά αναφέρουν ότι η Τιτάν παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές τους στην ελληνική αγορά μετοχών, λόγω του μεγάλου discount σε σχέση με τους ανταγωνιστές, της κρυμμένης αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, τη διαρθρωτική ανάκαμψη στην Ελλάδα και τον υπομοχλευμένο ισολογισμό.

    «Αυξήσαμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή κατά περίπου 15% στην περίοδο 2024-2026 και το στόχο τιμής στα 45,0 ευρώ από 36,0 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως, λόγω της υψηλότερης ανάπτυξης και της επαναξιολόγησης της ομάδας ομολόγων.

    Η μετοχή επί του παρόντος διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA για το 2024 5,3 φορές έναντι μέσης τιμής 20ετίας περίπου 8,0, εκτός ΗΠΑ, τις ομοειδείς εταιρείες στις 6,3 φορές και τις εταιρείες των ΗΠΑ περίπου στις 13 φορές», εξηγούν οι Μπουλουγούρης και Τζιουκαλιά.

    «Έχουμε αναθεωρήσει τις προβλέψεις μας για τα EBITDA για το 2024-2026 κατά 5% κατά μέσο όρο, με αύξηση των παραδοχών μας για τα καθαρά κέρδη κατά 15% περίπου. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές με ισχυρές επιδόσεις στις βασικές αγορές της Τιτάν, ανθεκτικούς όγκους, σταθερή τιμολόγηση και συνολική εξομάλυνση του κόστους εισροών εκτός από το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά.

    Αναμένουμε τώρα το 2024 τα EBITDA να αυξηθούν κατά 6% στα 571 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ το 2025. Οι προβλέψεις μας σε επίπεδο EPS είναι περίπου 10% πάνω από την τρέχουσα εκτίμηση του Bloomberg», συνεχίζει το δίδυμο ανάλυσης.

    «Η δημόσια εγγραφή της Τιτάν Αμερικής θα αποκρυσταλλώσει την αξία. Κατά την άποψή μας, οι ειδήσεις σχετικά με την εισαγωγή είναι θετικές και θα πρέπει να είναι υποστηρικτικές μακροπρόθεσμα για την τιμή της μετοχής της Τιτάν, καθώς θα αποκρυσταλλωθεί η αξία της αμερικανικής επιχείρησης (η οποία συνήθως διαπραγματεύεται σε πολύ υψηλότερους πολλαπλασιαστές σε σχέση με τις εταιρείες τσιμέντου της ΕΕ) και θα δημιουργηθεί μια ισχυρή εισροή μετρητών για τη μητρική εταιρεία.

    Οι ομοειδείς εταιρείες των ΗΠΑ διαπραγματεύονται σε EV/EBITDA πάνω από 9 φορές με την αμερικανική εταιρεία να αντιπροσωπεύει το 55% περίπου των EBITDA του ομίλου.

    Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 27% από το Φεβρουάριο και +44% σε ετήσια βάση. Βλέπουμε περαιτέρω άνοδο μπροστά μας, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται σε υψηλό discount σε σχέση με τις αντίστοιχες μετοχές. Βλέπουμε ένα περιθώριο ανόδου της τάξης του 45%. Με βάση το δικό μας στόχο τιμής, η Τιτάν θα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ένα πολύ λογικό δείκτη 7,2 φορές EV/EBITDA και 11,4 φορές δείκτη P/E για το 2024, πιο κοντά στις μη αμερικανικές ομοειδείς εταιρείες», καταλήγει η Euroxx.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Ανοδικά Ιντρακόμ, Ιντραλότ, πιέσεις σε Τιτάν, ΑΔΜΗΕ

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΛΦΑ, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ

    Γιατί η Πειραιώς είναι από τις πιο υποτιμημένες μετοχές και το «διαμάντι» Βιοχάλκο



    ΣΧΟΛΙΑ